Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Još jedan meč: Lavice protiv favorita daju sve za bronzu

Rukometašice Crne Gore poražene su u polufinalu Evropskog prvenstva od Danske (27:23), a obećale su da će do sjutra, do posljednjeg meču na 15. šampionatu Evrope, uraditi sve da se, prvo oporave, a onda glavu namjeste i sa odličjem vrate kući

Nije gotovo dok ONE ne kažu da je gotovo, jer “lavice” žele upravo protiv olimpijskog šampiona da dođu do medalje – bronzane!

Rukometašice Crne Gore poražene su u polufinalu Evropskog prvenstva od Danske (27:23), a obećale su da će do sjutra, do posljednjeg meču na 15. šampionatu Evrope, uraditi sve da se, prvo oporave, a onda “glavu namjeste” i sa odličjem vrate kući.

I Jovanka Radičević, klasa i pobjednica, Milena Raičević, kraljica asistencija i golgeterka Đurđina Jauković i golmanka Marina Rajčić, i sve do najmlađe iz sastava neće odustati.

Brzopleto, jurnjava…

Upravo su sinoć u porazu od Skandinavki (čekale na finale 18 godina) bile takve – borbene, ali nije išlo.

Problem rotacije, tehničkih grešaka, slab protok lopte do krila i na crti, posebno do odmora, presudili su pobjednika.

Lopta je više i u šutevima i u dodavanjima slušala Dankinje, koje su slabije ušle u duel (gubile 6:3 u 8. minutu), ali se i brzo oporavile od startnog šoka.

Strpljiva i mirnija ekipa nije bila ona koju je sa klupe vodila selektorka Bojana Popović, a sa tribina bodrilo oko 1.300 navijača.

“Lavice” su, da bi riješile jedan problem, upadale u novi, a do golova su, osim u prvih osam minuta prvog i drugog poluvremena, na najteže načine dolazile.

Sa igračicom više se nijesu najbolje snalazile, često su ulazile u zonu “pasiva”, iako Sandra Toft ništa specijalno nije branila. Nijesu do odmora na nivou bile naše golmanke, iako im ni odbrana posao nije olakšala u nekim situacijama.

Jače poziciono

“Bilo je teško posebno jer čitavo prvenstvo igramo sa osam, devet igračica, a Danska je dužom klupom držala ritam. Neke greške su nas koštale, igrač više koji nijesmo realizovale kada smo trebale da im se primaknemo. Borile smo se najbolje što smo mogle, a sada treba da se uzdignemo i borimo za bronzu, a imamo snage. Jer se borimo za nešto veliko i želimo da učinimo našu zemlju ponosnom i da se vratimo kući s medaljom”, kazala je Đurđina Jauković.

Očekivale su “lavice” da će Dankinje tranzicijom da dolaze do lakih golova, zbog toga su često cijedile napad, a onda ulazile u ozbiljne probleme. Jer sinoć je danska odbrana, sa dubljom zonom, koja je kvarila igru, bila kao zid bez jedne pukotine.

Posebno u periodu od osmog do 21. minuta kada su serijom 8:2, za 11:7, najavile ono što su i željele – pobjedu. Šansi za preokret, a izabranice selektorke Popović od 16. minuta jurile su minuse, bilo je i više i izglednih.

Ali u jurnjavi i brzopletosti, u koju su krenule naše rukometašice, i Norveška je samo dva dana ranije izgubila takvu bitku od istog rivala. Probao je stručni štab sa promjenom odbrane da poboljša stvari na terenu, ideja je bilo više i za napad, kao “sedam na šest”, ali…

Uglavnom neiznuđenim tehničkim greškama “lavice” su zakomplikovale stvari.

Savršeni minuti, pa pad

Do odmora su gubile 14:10, da bi u prvih sedam minuta, kada je možda i malo ko to očekivao, jer su Dankinje u skoro svim segmentima dominirale, ekspresno preokrenule stvari na terenu.

Jauković sa dva gola i Rajčić sa dva odbranjena zicera, pokrenule su ekipu.

Nada je prvo tinjala, a onda se razbuktala – Raičević i Itana Grbić (od 48. do 54. minuta postigla šest golova) donijele su “lavicama” izjednačenje.

Do tada sigurne i vesele Skandinavke, navukle su sumorna lica, koja su ponovo zasijala nakon taj-mauta sa dva gola za manje od minut!

U narednim minutama ponovo su preuzele inicijativu, a i počele su, do tada kao da su zaboravile, da daju lake golove.

U 48. minutu vodile su 20:15. U finišu se razigrala Grbić, ali kasno.

Posljednji put naše rukometašice su se približile na 24:21 u 56. minutu, ali u naredna dva napada nijesu ništa uradile.

Danska je zasluženo došla do finala sa Norveškom, a naš tim će sa Francuskom, od koje je bio slabiji u grupnoj fazi (27:19), ponovo odmjerii snage.

Ovaj put je ulog medalja!

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pasima
19.11.2022-10:57 10:57

SRECNO NASE LAVICE.SVIM SRCEM NAVIJAMO .