Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Johanson: Protiv Španije smo opljačkani, sa Srbijom postoji posebno rivalstvo

Selektor Per Johanson sumirao je učinak našeg nacionalnog tima, koji je u dosadašnjem dijelu planetarnog takmičenja ostvario šest pobjeda i dva poraza

U taboru ženske rukometne reprezentacije Crne Gore osjeća se zadovoljstvo zbog ispunjenog cilja i plasmana u kvalifikacije za Olimpijske igre, ali ostaje žal za propuštenom šansom u susretu sa Španijom, koja je na kraju i udaljila “lavice” od borbe za medalju na SP u Japanu.

Cdm.me

Selektor Per Johanson sumirao je učinak našeg nacionalnog tima, koji je u dosadašnjem dijelu planetarnog takmičenja ostvario šest pobjeda i dva poraza.

“Prije svega, zadovoljni smo što smo ispunili zadatak, ali moramo da poštujemo naš kvalitet i da na najbolji način završimo prvenstvo. Dosta smo se mučili, ali i pokazali snagu i karakter. Šteta, na meču sa Španijom smo opljačkani, Kabral Barbosa je napravila faul u napadu, nismo zaslužili poraz, već polufinale. Ali, na drugim mečevima imali smo i sreće, tako je u sportu”, realan je Johanson.

“Lavice” će protiv Srbije, u meču za peto mjesto, zaključiti nastup na Svjetskom šampionatu.

“Postoji posebno rivalstvo i poseban odnos crnogorskih igračica prema utakmici sa Srbijom. Ja ih ne osjećam, ali želim pobjedu, koja bi donijela najbolji plasman Crne Gore na Svjetskim prvenstvima”, kazao je švedski stručnjak na klupi naše selekcije.

Crna Gora je u Japanu pokazala da je i dalje u svjetskom vrhu, pa je realno očekivati plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

“Počeli smo naš put prije dvije godine iz Bara, sada smo ga skratili. Znaćemo brzo sa kim ćemo da igramo na kvalifikacijama, ali sa kim god da igramo naše šanse su 50 odsto. Mislim da smo u dobroj situaciji”, rekao je Johanson.

Crna Gora i Srbija sastaće se sjutra u 3.30 sati po našem vremenu.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve