Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Jeretin: Crna Gora je ostvarila veliki uspjeh samim plasmanom na SP

Mi smo mala zemlja, i naravno da treba čestitati igračima i stručnom štabu na velikoj borbenosti, iako su imali prilično tešku grupu

Legendarni crnogorski košarkaš Goran Jeretin komenatrisao je učinak naše reprezentacije na nedavno završenom Svjetskom šampionatu.

Foto: Rtcg.me

Crna Gora je na kraju zauzela 25. mjesto, a Jeretin smatra da je i sami plasman na Mundobasket dovoljno veliki uspjeh.

“Smatram da je Crna Gora ostvarila veliki uspjeh samim tim što se plasirala na SP u Kini, ipak je to neki krem svjetske košarke. Ostvarili su prvu pobjedu na Svjetskim prvenstvima, i to je velika promocija za državu, ali i za košarku u Crnoj Gori. Mi smo mala zemlja, i naravno da treba čestitati igračima i stručnom štabu na velikoj borbenosti, iako su imali prilično tešku grupu. Svaka čast, bili su blizu da pobjede kvalitetnu Tursku, a najvažnije da su posle toga stigli i do prvog trijumfa, što će im sigurno značiti za naredne reprezentativne akcije”, kazao je Jeretin.

On je prokomentarisao i predstoječu ABA ligu.

“Ove sezone biće dosta interesantno i uzbudljivo u ABA ligi, koja kreće Super kupom u Zagrebu. Tamo ćemo već moći da vidimo neke prve odnose snaga. Zvezda je i dalje favorit, ima odlične pojedince, sklopljene u jedan tim. Smatram da će osim u ABA ligi, i u Evroligi imati značajnu ulogu i siguran sam da će Beogradska arena biti puna u svakom meču, što će sigurno značiti dosta igračima na parketu. Dobar prelazni rok napravio je Mornar i njima sve čestitke za dovođenje dobrih igrača. Braća Pavićević su uradili odličan potez, tu je i Partizan, doveli su dobre košarkaše, pa i Cedevita-Olimpija, ali vidjećemo kako će sve to tamo funkcionisati. Dosta nepoznatih ima što se tiče njih”, kazao je Jeretin.

Izvorb92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve