Ministar sporta Nikola Janović kazao je na današnjoj sjednici da će u ovoj godini za rekonstrukciju sedam sportskih sala i terena biti izdvojeno 204,8 hiljada eura.

Vlada je dala saglasnost na predlog Ministarstva sporta i mladih za finansiranje rekonstrukcije sedam sportskih sala i terena koji će biti realizovani 2019. godine.

Janović je kazao da je finansiranje rekonstrukcija sportskih objekata jasan pokazatelj da Vlada i resorno ministarstvo predano rade na stvaranju boljih uslova za bavljenjem sportskih aktivnostima djece i omladine.

“Riječ je projektima adaptacije fiskulturnih sala osnovnih škola Oktoih i Štampar Makarije iz Podgorice, Mileva Lajović-Lalatović iz Nikšića, Njegoš sa Cetinja i Srednjoj elektro-ekonomskoj školi iz Bijelog Polja, kao i projektima adaptacije otvorenih terena u Pljevljima i Baru. Za relizaciju tih projekata iz budžeta Ministarstva sporta i mladih biće opredijeljeno 204,8 hiljada EUR”, kazao je Janović nakon sjednice Vlade.

On je podsjetio da je Ministrarstvo sporta u prethodne dvije godine finansiralo više od 20 projekata koji se odnose na izgradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje sportskih objekata.

“Od toga je preko 90 odsto već uspješno realizovano i stavljeno u funkciju”, rekao je Janović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve