Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Janović: Morali smo sačuvati simbol Kotora, i sačuvali smo

Janović je istakao da ga kao Kotoranina posebno raduje što je zahvaljujući Ministarstvu na čijem se čelu nalazi omogućila da se ova, za Kotor, ali i cjelokupni crnogorski sport značajna auto trka održi i ove godine

Ministar sporta i mladih Nikola Janović otvorio je u Kotoru tradicionalnu Međunarodnu brdsku auto-trku ,,Kotor-Trojica 2019“.

Foto: Cdm.me

Tom prilikom Janović je istakao da ga kao Kotoranina posebno raduje što je zahvaljujući Ministarstvu na čijem se čelu nalazi omogućila da se ova, za Kotor, ali i cjelokupni crnogorski sport značajna auto trka održi i ove godine.

“Uz posebne napore, uspjeli smo da finansijski podržimo organizaciju ove značajne auto trke, pokazujući da sport ne smije da trpi zbog političkih problema koji već neko vrijeme postoje u Kotoru. Nešto što traje 70 godina, što je otpočelo davne 1949. godine, što je simbol Kotora, morali smo sačuvati. I sačuvali smo”, rekao je ministar.

Janović je podsjetio i na doprinos Tripa Bukilice, istaknutog sporstkog radnika i dugogodišnjeg direktora AMSK ,,Blažo Smiljanić“ kome je ovogodišnja, jubilarna trka posvećena.

U ime organizatora se obratio predsjednik kluba AMSK Željko-Bato Banićević, koji se zahvalio Ministarstvu sporta i mladih na pomoći bez koje ovogodišnja trka Kotor-Trojica ne bi bila organizovana.

Banićević je dodao da se raduje što je Ministarstvo prepoznalo značaj i podržalo trku koja je ključna za opstanak Kotora na mapi Međunarodne automobilističke federacije.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve