Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Janović: Koliko ćemo morati još da čekamo pojedine ministre da dođu u Skupštinu?

''Možemo li makar čuti koji su benefiti po našu državu od tih njihovih posjeta zbog kojih mi ovdje ne možemo da im postavimo pitanja'', upitao je Janović

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović nije se pojavio ni na današnjoj sjednici Skupštine. To je bio i povod za reakciju poslanika Demokratske partije socijalista Nikole Janovića koji je konstatovao da u Vladi postoji više ministara koji gotovo nikako ne dolaze u Skupštinu, pa je pitao o čemu se radi.

“Mene interesuje koje to oni obaveze imaju pa ne mogu toliko vremena da dođu u Skupštinu? Bio sam ministar, nije mi stran taj posao, naputovao sam se dok sam igrao vaterpolo, pa sam zato kao ministar vjerovatno putovao samo tamo gdje je zaista trebalo da idem zbog nekih benefita po sam resor i državu”, kazao je on.

Upitao je koliko još sedmica i mjeseci moraju da čekaju kako bi pojedini ministri došli u Skupštinu.

“Možemo li makar čuti koji su benefiti po našu državu od tih njihovih posjeta zbog kojih mi ovdje ne možemo da im postavimo pitanja”, upitao je Janović.

Dodao je i da mu djeluje da su pojedini ministri, koliko su letjeli ovih mjeseci, već skupili dovoljno milja da mogu da odu i na Mars.

“Imamo i mi neke naše obaveze i naše vrijeme, ne možemo da saznajemo u minut do 12 da neko neće da dođe, pa da će neko da odgovori za tri sedmice. Interesuje me šta se dešava i mislim da treba više da se poštuje parlament, koji na kraju i bira Vladu”, dodao je on.

Potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović naglasila je da je Janovićeva reakcija na mjestu, ali da mu ona ne može dati odgovore na pitanja.

“Mi smo ovdje u zakonodavnom domu, a odgovor na to pitanje može da vam da izvršna vlast. Odgovor najbolje može da vam da ili premijer ili ministri koji bi trebalo da budu ovdje kad im se postavljaju pitanja. Saglasna sam sa Vama i smatram da svi moramo držati do digniteta ovog doma”, dodala je ona.

Poslanici su i prošlog mjeseca negodovali zato što neki ministri nisu dolazili u Skupštinu kada je na dnevnom redu bilo više zakona iz djelokruga njegovog resora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve