Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Janketić: Naš recept? Vjerujemo i kada ne ide kako treba

Učenici Edisa Mulalića su jedina stoprocentna ekipa, a uprkos tome što nisu imali prave pripreme igraju najljepše i najborbenije. To su potvrdili održavši čas fudbala aktuelnom šampionu Sutjesci pod Golubinjom (5:1)

Rudar je apsolutni hit u uvodna tri proljećnja kola Telekom 1. CFL.

Rudar, Foto: Cdm.me

Učenici Edisa Mulalića su jedina stoprocentna ekipa, a uprkos tome što nisu imali prave pripreme igraju najljepše i najborbenije. To su potvrdili održavši čas fudbala aktuelnom šampionu Sutjesci pod Golubinjom (5:1).

A igrač od koga kreće sve je 23-godišnji vezista Velizar Janketić koji je potpisao osam golova i osam asistencija…

“Recept za dobar start je hernija koja je stvorena između nas igrača, šefa stručnog štaba, njegovih saradnika i sportskog direktora Damira Čakara. Krasi nas zajedništvo i vjera da uvijek možemo da dođemo do pozitivnog rezultata”, rekao je Janketić za Dnevne novine.

Vjeru da nikada ništa nije izgubljeno vrijednim rudarima je usadio temperamentni Mulalić…

“Šef pristupom, požrtvovanjem i odnosom prema obavezama daje primjer svima nama. Usadio nam je da vjerujemo i kada ne ide kako treba”, govori ofanzivni vezista o efektu 44-godišnjeg Sarajlije…

“Naučio nasjedavjerujemo do samog kraja, a to smo pokazali u prve dvije utakmice (Grbalj, Titograd) kada smo poslije preokreta došli do pobjeda”.

Janketić igra najbolji fudbal u dosadašnjem dijelu karijere, a da ima potencijala nagovijestio je još u evropskim utakmicama za Budućnost 2016. godine. Međutim, plavi” su ga se lako odrekli, a onda se tražio u Komu i Petrovcu…

“Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom, ali moglo je da bude još više i golova i asistencija. Nadam se da ću popraviti brojke do kraja sezone”, poručio je bivši mladi reprezentativac, a onda se vratio na ljeto 2017.

“Nije mi bilo svejedno kada sam poslat na pozajmicu iz Budućnosti u Kom poslije osvojene titule koja se dugo čekala. Dugo sam tražio sebe, a mislim da sam sada konačno našao pravu formu. Sazreo sam kao igrač u rudaru, dobio sam slobodu koja mi je trebala i nadam se da partijama i odnosom vraćam sve na pravi način. Nikada nisam sumnjao u sebe, jer sam znao da mogu da pružim dosta više i da kada vjeruješ sve dođe na svoje mjesto kad tad”.

“Rudari” su od prežaljene ekipe postali kaznena ekspedicija, nadaju se da bi selektor Faruk Hadžibegić koji redovno zove igrače iz naše lige mogao da se okrene ka Pljevljima, a najveći sanjari tiho razmišljaju o četvrtom mjestu (trenutno ga dijele sa Zetom) koje bi moglo da vodi u Evropu.

“Ušli smo u sezonu sa ciljem da sačuvamo prvoligaški status jer ljetos nismo prošli pripreme, s obzirom da se ekipa okupila pet dana pred početak sezone. I na kraju jeseni smo završili van baraž zone, a sada smo jedina ekipa sa tri pobjede, što je dokaz da imamo kvalitet. Naš cilj je opstanak bez baraža i na dobrom smo putu, ali ako se otvori prostor da napadnemo Evropu tu šansu nećemo propustiti”, jasan je eks igrač Budućnosti, Koma i Petrovca.

Janketić sa klupskim drugom Vulem Vujačićem je drugi strijelac lige postoji li dogovor da ga hraniš asistencijama da bude “pićići”?

“Imamo izvanrednu saradnju, pomažemo jedan drugome i ne razmišljamo previše o tome ko će da bude prvi strijelac, jer nam je bitniji timski uspjeh. Naravno, pomoći ću mu koliko mogu, jer Vule kao momak i igrač zaslužuje to. Golovima i partijama je mnogima koji su ga osporavali pokazao da još može dosta toga da pruži”, podvukao je Velizar Janketić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve