Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Jadran poražen od Juga

I pored veoma dobrih igara u regionalnoj ligi vaterpolistima Jadrana ne cvjetaju ruže u Ligišampiona, tako da su nakon dva poraza od Ferencvaroša i Jadrana iz Splita ovog puta poraženi i od Juga.

Vaterpolisti Jadrana poraženi su večeras od dubrovačkog Juga sa  9:8 (2:0, 4:3, 2:2, 1:3), a tim Petra Radanovića je imao osam sekundi nakon minuta odmora da pokuša stići do izjednačenja, ali nije uspio.

Petar Radanović je pred gol Juga poslao i golmana Darka Đurovića koji je na kraju morao i  šutira, ali je njegov udarac završio iznad  prečke, tako da su gosti slavili pobjedu.

Jadran je veoma slabo i nevrozno počeo utakmicu, Jug je nakon osam minuta vodio sa 2:0, na početku druge dionice i sa 3:0, a ptvi gol za izabranike Petra Radanovićapostigao je tek u 12. minutu Lazar Vukićević.

I pored veoma dobrih igara u regionalnoj ligi vaterpolistima Jadrana ne cvjetaju ruže u Ligišampiona, tako da su nakon dva poraza od Ferencvaroša i Jadrana iz Splita ovog puta poraženi i od Juga.

Jadran je bio inferioran u prve dvije četvrtine. pa je veteran Maro Joković je u završnici prvog poluvremena iz peterca donio Dubrovčanima prednost od četiri gola (6:2).

Imali su vaterpolisti Juga i u trećoj četvrtini dva puta četiri gola prednosti, ali su Danilo Stupar (gol) i Danilo Radović (dva gola) smanjili na 7:8 pet minuta prije kraja.

U finiš je Jug ušao sa dva gola prednosti, a Vasilije Radović je 39 sekundi prije kraja donio nadu, koju Novljani u posljednjih osam sekundi nijesu iskoristili.

“Dosta loše smo počeli utakmicu, nismo koristili šanse i poštovali dogovor iz svlačionice. Jug je znao da iskoristi sve naše greške. Nadam se da ćemo ih analizirati i već u subotu uspjeti da pobijedimo Jug”, rekao je kapiten Novljana, Martin Gardašević.

Danilo Radović i Ivan Nagajev su dali po dva gola, a po jedan Vasilije Radović, Vukićević, Stupar i Dmitrij Holod, dok je Đurović zaustavio svega pet šuteva.

Kod gostiju su najbolji bili Franko Lazić i Joković sa po tri pogotka, Popadić je upisao 13 odbrana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve