Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Ispovjest Emersonove kćerke: Nedostaje mi otac

Emerson je igrao za Real, Juventus i Romu, a danas kao penzionisani fudbaler živi u Miamiju sa drugom suprugom.

Sigurno se svi sjećate brazilskog fudbalera Emersona, koji je svojevremeno nosio i dres Real Madrida.

Foto: Eurosport.com

Emerson je igrao za Real, Juventus i Romu, a danas kao penzionisani fudbaler živi u Miamiju sa drugom suprugom, no u intervjuu za Channel 5 je njegova kćerka iz prvog braka Karolina Aleksandra Da Rosa utučena jer nikada nije više došao da je vidi.

Veoma mi je teško biti ovdje jer nikada nisam razgovarala o tome i to jako boli”, počela je u intervjuu za Channel 5 mlada teniserka, koja je trenutno 853. igračica na svijetu.

Foto: Facebook

“Mnogo sam trpjela kad su se roditelji rastali. Bila sam mala, imala sam samo 11 godina i našla sam se u teškoj situaciji. Oca nisam čula već tri godine i nije došao da me posjeti u Italiju”, priznala je, a onda dalje nastavila da šokira javnost.

“Sportista sam kao i moj otac. Počela sam da igram tenis i da se takmičim na međunarodnim turnirima, ali on me nikada nije podržao. Jednog dana me pozvao da mi ponudi posao sekretarice FIFA predsjednika, ali sam odbila jer sam htjela da igram tenis. Od tog trenutka ja o njemu više ništa ne znam”.

Pokušala je ponovo da stupi u kontakt sa ocem, ali nije imala sreće.

Foto: Facebook

“Jednog dana mi je pisao da mi kaže da želi da me vidi. Rekao mi je da dođem da ga vidim i pokušala sam da ga pronađem u Miamiju, gdje on živi sa svojom novom ženom i djecom, ali nije mi više odgovorio i ne znam zašto”.

Kćerka bivšeg igrača pokušava da započne novi život sa svojim ocem i nada se da će ovaj intervju pomoći da se situacija preusmjeri.

“Tata, toliko mi nedostaješ”, zaključila je teniserka.

Foto: Facebook

Emerson ima 42 godine, a posljednjih sezona je igrao za Miami, dok je ranije bio u Santosu, Milanu, spomenutim klubovima Realu, Juventusu i Romi kao i Bajer Leverkuzenu. Za Brazil je upisao 73 nastupa i postigao šest pogodaka.

Osvajao je brojne trofeje, bio je prvak Španije s Realom, Italije s Romom, s Milanom je osvajao Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo, a s Brazilom je bio u finalu SP-a 1998. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve