Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Iga Svjontek: Već sam bila na aerodromu

Najbolja teniserka svijeta, Poljakinja Iga Svjontek plasirala se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobijedila Amerikanku Danijel Kolins sa 6:4, 3:6, 6:4.

Španski teniser Karlos Alkaras plasirao se danas u treće kolo Australijan opena, pošto je pobijedio Italijana Lorenca Sonega sa 6:4, 6:7, 6:3, 7:6.

Drugi teniser svijeta je protiv 46. na ATP listi slavio poslije tri sata i 25 minuta.

“Zaista sam zadovoljan svojom današnjom igrom. Mislim da smo obojica igrali na sjajnom nivou. I pored gubitka drugog seta, mislim da sam odigrao dobar meč. Bio je sjajan meč”, rekao je 20-godišnji Alkaras poslije meča.

Alkaras će u trećem kolu igrati protiv Đunčena Šana iz Kine koji je eliminisao Indijca Sumita Nagala sa 2:6, 6:3, 7:5, 6:4.

Mjesto u trećem kolu obezbijedio je i Portugalac Nuno Borhes koji je slavio protiv Španca Alehandra Davidoviča Fokine sa 7:6, 6:3, 6:3. Njegov naredni rival biće bolji iz meča Grigor Dimitrov – Tanasi Kokinakis.

Najbolja teniserka svijeta, Poljakinja Iga Svjontek plasirala se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobijedila Amerikanku Danijel Kolins sa 6:4, 3:6, 6:4.

Iga Švojntek

Svjontek je bila na ivici poraza nakon što je u odlučujućem setu imala dva brejka zaostatka i gubila sa 4:1, ali je uspijela da osvoji narednih pet gemova i plasirala se u narednu rundu takmičenja poslije tri sata i 14 minuta borbe.

“Ne znam kako sam pobijedila. Iskreno, već sam bila na aerodromu. Odjednom je počela da igra duplo brže. Nekoliko minuta, nekoliko gemova, nisam znala kako da reagujem. Ponosna sam na sebe”, rekla jeSvjontek posle meča.

Poljakinja će se za plasman u osminu finala Australijan opena boriti sa 19-godišnjom Čehinjom Lindom Noskovom koja je bila bolja od Amerikanke Mekartni Kesler sa 6:3, 1:6, 6:4.

Plasman u treće kolo prvog grend slem turnira u sezoni obezbedila je i Italijanka Jasmin Paolini koja je sa 6:2, 6:3 bila bolja od Njemice Tatjane Marije, kao i Ruskinja Ana Kalinskaja i Francuskinja Osean Doden.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve