Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

I Santa Koloma velikan za crnogorki fudbal, vrijeme je za kolektivno čišćenje

Sutjeska je večeras poražena i ponižena sa ubijedljivih 3:0, poslije produžetaka, u regularnom toku bilo je 2:0 (1:0), za konačno gašenja svijetla u FSCG. 

Fuidbaleri Budućnosti ubijedljivo su poraženi u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija od Santa Kolome i na taj način završili svoje ovogodišnje učešće na evropskoj sceni.

Sutjeska je večeras poražena i ponižena sa ubijedljivih 3:0, poslije produžetaka, u regularnom toku bilo je 2:0 (1:0), za konačno gašenja svijetla u FSCG.

Santa Koloma je i u prvoj utakmici bila bolja od crnogorskog pobjednika Kupa, ali je Sutjeska iskoristila svoje šanse i pobijedila sa 2:0, ovog puta sreće nije bila na strani Nikšićana.

Ispadanje od Santa Kolome je možda i bolje, jer bi slučajnim plasmanom u treću rundu nakon, sada je izvjesno, dva katastrofalna poraza od AZ Alkmara mnogi tražili opravdanje u niskustvu i tako pravili alibi čak i za meč u kojem bi primili i 10 golova.

Odgovorni za poraz sunovrat i poražavajuće stanje crnogorskog fudbala imaju svi, od predsjednika Dejana Savićevića, preko svih ljudi zaposlenih u klubovima, fudbalskih radnika i fudbalera, ali i novinara koji su decenijama uljuljkivali fudbalske rednike o tradiciji crnogorskog fudbala koja ne postoji.

Za stanje u fudbalu je kriv i pretedent na “fudbalski” prijesto” Jovan Kaluđerović, koji je o problemima u FSCG počeo da priča tek kada je došao u sukob sa Savićevićem, a ćutao dok je bio na UEFA listi sudija iz Crne Gore.

Tek kada je sa UEFA liste skinut, jer nije napredovao u UEFA, sjetio se da u Crnogorskoj fudbalskoj ligi klubovi igraju namještene utakmice, a neke od njih je i sam sudio.

Zbog toga bi u crnogorskom fudbalu trebale početi već minut po završetku utakmice Santa Koloma – Sutjeska, čistke, i iz FSCG i crnogorskih klubova morali bi otići svi oni koji su na bilo koji način doprinijeli da Crna Gora nema ekipu koja je u stanju da pobijedi Brejdablik ili Santa Kolomu.

Mada, kad malo bolje razmislim ubuduće će u Andori, Lihtenštajnu, Farskim Ostrvima razmišljati kada budu igrali protiv crnogorskih klubova u evropskim kupovima – “ako od ovih izgubite”?

FK Sutjeska

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve