Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Hrvatska ulaže 120 miliona eura, ruši se Maksimir

Dugo se priča o tom da bi Dinamov dom mogao da bude renoviran

Najveći zagrebački fudbalski stadion “Maksimir” trebalo bi uskoro da bude srušen.

To javlja hrvatski novinar Tomislav Dasović, koji se poziva na izvore direktno iz Evropske kuće fudbala (UEFA).

Dasović je bio gost UEFA, odakle je prenio utiske koje čelnici te organizacije imaju o “Maksimiru”, jednom od najružnijih stadiona na kojima se igrala Liga šampiona posljednjih godina.

Dugo se priča o tom da bi Dinamov dom mogao da bude renoviran, a, javlja pomenuti novinar, sve je već u planu.

“U UEFA raspolažu vjerodostojnim informacijama kako Plenkovićeva Vlada zaista ozbiljno kreće u taj projekt, čim se za njega stvori zakonski okvir. Budući stadion u ‘Maksimiru’ biće kapaciteta 32.000 mjesta. Postojeći objekat biće srušen, a u sklopu stadiona trebao bi, po Dinamovoj želji, biti izgrađen hotel s četiri zvjezdice. Prema informacijama kojima raspolaže Nion, priprema dokumentacije za taj projekt trebalo bi da bude završena do kraja 2023. godine, te bi tokom 2024. godine mogli početi građevinski radovi”, naveo je Dasović u svom tekstu objavljenom u “Večernjem listu”.

Dinamo će tako i sljedeću evropsku sezonu igrati na poluupotrebljivom “Maksimiru”.

U tekstu se dodaje da je u toku priprema dokumentacije za zamjenski projekat, odnosno drugi stadion čiji kapacitet bi bio 12.000 mjesta i čija bi izgradnja trajala devet mjeseci.

Osim dva stadiona, u Zagrebu bi se gradio i kamp HNS-a, gdje bi bilo i novo sjedište Saveza.

Infrastrukturni poduhvat uključio bi i nove stadione u Šibeniku, Zadru i Koprivnici s po osam hiljada mjesta, te postavljanje krovova na stadionima u Puli, Rijeci i Varaždinu.

Takođe, Vlada je spremna i da finansira obnovu stadiona “Poljud” u Splitu. Ugrubo, vrijednost cjelokupnog investiranja u stadione trebalo bi da iznosi oko 120 miliona eura, a u njoj bi učestvovao i Hrvatski nogometni savez, odnosno UEFA putem svoga “HatTrick” programa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve