Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Hrvatska i zvanično organizator Evropskog prvenstva u vaterpolu

Muški turnir će se održati u Dubrovniku i Zagrebu. od 4. do 16. januara, a ženski u Ajndhovenu od 5. do 13. januara.

Evropska federacija vodenih sportova (European Aquatics) postigla je dogovor sa Hrvatskim vaterpolo savezom i Kraljevskom holandskom plivačkom federacijom da budu domaćini Evropskih prvenstva u vaterpolu 2024. godine.

Muški turnir će se održati u Dubrovniku i Zagrebu. od 4. do 16. januara, a ženski u Ajndhovenu od 5. do 13. januara.

“Ovom odlukom se omogućio i planirani nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Dohi, kao i za Olimpijske igre u Parizu”, saopšteno je.

Naš portal je odmah po izbijanju ratnih sukoba u Izraelu najavio da će morati doći do promjene domaćinstva Evropskog prvenstva i da Natanja neće biti u mogućnosti da organizuje ovo veoma važno takmičenje, pogotovo uoči Olimpijskih igara u Parizu.

“Bili smo primorani da otkažemo Evropsko prvenstvo u Netanji zbog terorističkih napada protiv izraelskog naroda. U interesu sportista, drago mi je što smo uspjeli da obezbijedimo dva sjajna domaćina i želim da se zahvalim našim savezima u Hrvatskoj i Holandiji što su učinili sve da se ova prvenstva održe. Zajedničkim radom organizovaćemo ove događaje na optimalan način”,  kazao je predsjednik EA Antonio Silva.

Prvi potpredsjednik EA Josip Vardović zahvalio je političkim vlastima obje države, koje su pružile neophodnu podršku i resurse u vrlo kratkom roku.

“Želio bih da se zahvalim premijeru Hrvatske, gospodinu Andreju Plenkoviću, što je pomogao da se garantuje dovoljno sredstava da se prvenstvo odigra u dva grada, samo godinu nakon što je Hrvatska organizovala posljednje izdanje Evropskog prvenstva, za muškarce i žene. Takođe, bih želeo da izrazim našu zahvalnost Kraljevskoj holandskoj plivačkoj federaciji što je prikupila podršku lokalnih i nacionalnih političkih vlasti kako bi obezbijedila organizaciju ovog događaja. Sada možemo da se radujemo velikoj promociji vaterpola u Holandiji i Hrvatskoj”, rekao je Varvodić. Više detalja o revidiranim rasporedima turnira, kao i ostali logistički detalji, biće poznati naredne sedmice.

Crna Gora će u Dubrovniku igrati u grupi sa Francuskom (4. januar), Španijom (6) i domaćinom Hrvatskom (8). Prve dvije selekcije idu direktno u četvrtfinale, dok trećeplasirane i četvrtoplasirane očekuje osmina finala.

 

 

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve