Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
Rubrika:

Mlade ”ajkule” dobile rivale na Evropskim prvenstvima u svojim kategorijama

Naše mlađe vaterpolo selekcije dobile rivale u grupnim fazama na šampionatima Evrope

Naše mlađe vaterpolo selekcije – U 17 i U 15 – dobile su rivale u grupnim fazama na šampionatima Evrope, koja će se održati ovog ljeta. U 17 reprezentacija, koju vodi Miodrag Mirović, igraće u grupi A sa Mađarskom, Španijom i Hrvatskom, na prvenstvu, koje se od 8. do 14. avgusta održava u Manisi (Turska).  U grupi B su Srbija, Grčka, Italija i Holandija. Grupu C čine Francuska, Rumunija, Poljska i Turska, a grupu D Malta, Gruzija, Njemačka i Ukrajina.

Reprezentacija U 15, čiji je selektor Nenad Vukanić, na prvenstvu Evrope, koje se održava u Podgorici od 8. do 16. jula, žrijebana je u grupu A sa Španijom, Mađarskom i Italijom.

U grupi B su Hrvatska, Grčka, Srbija i Turska. U grupi C igraće Malta, Moldavija, Bugarska i Litvanija, u grupi D Francuska, BIH, Izrael, Republika Irska i Holandija, a u grupi E Gruzija, Švajcarska, Ukrajina i Njemačka.

Po novom sistemu takmičenja za mlađe kategorije, najboljih osam selekcija na oba prvenstva takmičiće se u grupama A i B, a dvije najbolje ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale. Trećeplasirani timovi iz A i B grupa igraće u osmini finala sa drugoplasiranim iz grupa C i D, dok će pobjednici grupa C i D igrati protiv četvrtoplasiranih ekipa iz A i B grupa za prolaz među osam najboljih.

Na U 15 šampionatu, na kome će se takmičiti čak 26 reprezentacija, selekcije iz grupa C, D, E i F razigravaće međusobno kako bi dobile šansu da igraju protiv trećeplasiranih i četvrtoplasiranih iz grupa A i B, u mečevima osmine finala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve