Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

LEN: Svjetski kup kreće u Podgorici i Zagrebu

Svjetski kup dolazi kao zamjena za Svjetsku ligu, utakmice će biti zanimljive i interesantne, ali rezultatskog imperativa nema, jer je sve podređeno Svjetskom prvenstvu, najvažnijem takmičenju u godini koja je nedavno počela, takmičenju na kojem će se dijeliti i prve vize za Olimpijske igre u Parizu

Novoformirano takmičenje pod okriljem LEN, Svjetski kup, počinje u martu, a domaćini prvih turnira, kada je A divizija u pitanju, biće Hrvatska i Crna Gora, odnosno Zagreb i Podgorica.

Crna Gora se nalazi u grupi sa Srbijom, Španijom, Australijom i Gruzijom, dok je Hrvatska u grupi sa Italijom, SAD, Mađarskom, Japanom i Francuskom.

Tri selekcije iz grupa će izboriti plasman na finalni, odnosno F8 turnir, a mjesto u završnici izboriće i dvije selekcije iz B divizije. Prvi turniri su na programu od 8. do 14. marta u Zagrebu u Podgorici.

S obzirom da je LEN organizaciju prvih turnira Svjetske lige dodijelio Hrvatskoj i Crnoj Gori, koje su se nalazile u istoj grupi, došle je i do promjene grupa, pa je Hrvatska prebačena u grupu A, dok je Grčka stigla u grupu B, gdje se nalaze Srbija i Crna Gora.

Svjetski kup dolazi kao zamjena za Svjetsku ligu, utakmice će biti zanimljive i interesantne, ali rezultatskog imperativa nema, jer je sve podređeno Svjetskom prvenstvu, najvažnijem takmičenju u godini koja je nedavno počela, takmičenju na kojem će se dijeliti i prve vize za Olimpijske igre u Parizu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve