Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Halep se žalila Sudu za sportsku arbitražu na suspenziju

Bivša prva teniserka svijeta suspendovana je od 7. oktobra proše godine, a zabrana će trajati do 6. oktobra 2026. godine.

Rumunska teniserka Simona Halep žalila se Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani na četvorogodišnji suspenziju zbog dopinga.

Nezavisna komisija utvrdila je da je 32-godišnja dvostruka grend slem šampionka “namjerno prekršila antidoping pravila”, a Halep je navela da su optužbe lažne i da će uraditi sve da “spere ljagu sa svog imena”.

“U žalbi CAS, sportistkinja traži da se odluka poništi i da joj se umanji kazna”, navodi se u saopštenju švajcarskog suda, preneo je danas BBC.

Bivša prva teniserka svijeta suspendovana je od 7. oktobra proše godine, a zabrana će trajati do 6. oktobra 2026. godine.

Ona je na prošlogodišnjem US openu bila pozitivna na zabranjenu supstancu koja stimuliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca, a potom je u maju optužena i zbog nepravilnosti u njenom biološkom pasošu.

CAS, najviši sportski sud, saopštio je da će o slučaju odlučivati veće sudija poslije saslušanja i da nije moguće navesti vremenski okvir za odluku.

Halep je 2018. godine osvojila titulu na Rolan Garosu, a godinu dana kasnije na Vimbldonu i najpoznatija je teniserka koja je pala na doping testu od Marije Šarapove 2016. godine.

Rumunka je osvojila 24 titule u singlu i zaradila je više od 40 miliona dolara od nagrada na turnirima. Bila je prva na WTA listi 2017. i 2018. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve