Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Ustavni sud odbio žalbu SDP-a, konačni rezultati izbora mogući danas

Navodi se da je odluku donio Ustavni sud u sastavu, predsjednik Budimir Šćepanović i sudije Snežana Armenko, Dragana Đuranović, Milorad Gogić, Desanka Lopičić i Momirka Tešić

Ustavni sud je na jutrošnjoj sjednici odbacio prigovor SDP-a kojim se traži ponavljanje glasanja na biračkom mjestu u Kolašinu. Odluku je ustavni sud objavio na sajtu.

“Ustavni sud je jednoglasno u ovom predmetu donio Odluku o odbijanju žalbe Bojana Zekovića i Ivana Vujovića, kandidata za poslanike sa Izborne liste „SDP – ZA NAŠU KUĆU”, izjavljene protiv Rješenja Državne izborne komisije, broj 907/2, od 11. jula 2023. godine, kao neosnovane”, kaže se u saopštenju Ustavnog suda.

Navodi se da je odluku donio Ustavni sud u sastavu, predsjednik Budimir Šćepanović i sudije Snežana Armenko, Dragana Đuranović, Milorad Gogić, Desanka Lopičić i Momirka Tešić.

Kako javlja TVCG, time se ispunjavaju uslovi da Državna izborna komisija proglasi konačne rezultate izbora, a kako saznajemo, sjednica DIK-a moguća je već danas.

Prethodno je Državna izborna komisija odbacila prigovor Socijaldemokratske partije (SDP) kao neblagovremen. SDP je uložio prigovor u vezi ponavljanja izbora na jednom biračkom mjestu u Kolašinu, za koje je Vladimir Leposavić (nosilac liste Pravda za sve) povukao ustavnu žalbu.

SDP je time dobila mogućnost žalbe Ustavnom sudu.

U obrazloženju prigovora SDP se navodi da je Opštinska komisija Kolašin donijela rješenje o raspuštanju biračkog odbora na biračkom mjestu broj 1 – JU SMŠ “Braća Selić” i ponavljanju izbora na tom biralištu.

Kako se pojašnjava, ta odluka nije osporena, odnosno ostala je na pravnoj snazi, ali OIK Kolašin nije postupila po njoj.

Takođe prigovor je podnio i građanin Žarko Dragićević, koji je tražio da se utvrdi validnost navoda Vladimira Leposavića o neregularnostima.

Ove žalbe odlagale su proglašenje konačnih rezultata parlamentarnih izbora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve