Četvrtak, 21 Septembra, 2023
Rubrika:

Žalba na jemstvo za južnokorejske državljane: Do Kvon ostaje u pritvoru do odluke suda

Podgorički sud je sredinom maja prihvatio ponudu Kvona i Čand Juna da uplate jemstvo od po 400.000 eura, te da se puste na slobodu

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo uložilo je žalbu na rješenje Osnovnog suda, kojim je prihvaćeno jemstvo za južnokorejske državljane Do Kvona (32) i Hon Čand Juna (37).

Podgorički sud je sredinom maja prihvatio ponudu Kvona i Čand Juna da uplate jemstvo od po 400.000 eura, te da se puste na slobodu.

Okrivljenima je, kako je tada saopšteno, određena i mjera nadzora – zabrana napuštanja stana.

“Ukoliko okrivljeni pobjegnu ili prekrše mjeru nadzora, jemstvo propada i unosi se u poseban razdjel budžeta za rad sudova”, navodi se u saopštenju suda.

Korejski državljani se u Crnoj Gori terete da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave, za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca do pet godina.

Južnokorejski tužilac, koji vodi istragu o propalom kripto projektu Terra-Luna, saopštio je da osnivač te kompanije Do Kvon treba da bude izručen Seulu radi suđenja. Južna Koreja i SAD su zatražile njegovo izručenje kako bi se suočio sa optužbama u vezi s kolapsom njegove kripto imperije, vrijedne 40 milijardi dolara.

Južnokorejski tužilac, koji vodi istragu o propalom kripto projektu Terra-Luna, saopštio je da osnivač te kompanije Do Kvon treba da bude izručen Seulu radi suđenja, piše Wall Street Journal. Kvon je trenutno u pritvoru u Crnoj Gori zbog falsifikovanih dokumenata.

Ako bude osuđen, Kvon bi mogao da se suoči sa preko 40 godina zatvora, što bi bila u Južnoj Koreju bila najduža kazna ikada za finansijski zločin, pisao je portal Forkas.

Južnokorejac je više puta negirao sve optužbe, tvrdeći da su napravljene greške u kripto projektu Terra-Luna kojim upravlja njegova Terraform Labs.

Do Kvon je u martu uhapšen na podgoričkom aerodromu.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve