Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Haland obara rekorde, ostavio iza sebe i Kejna i Kostu

Salcburg će imati priliku da pobjedom nad Liverpulom na svom terenu u posljednjem kolu takmičenja po grupama izbori prolazak u osminu finala Lige šampiona

Norveški napadal Erling Haland oborio je još jedan rekord koji se tiče takmičenja u Ligi šampiona.

Photo by Andreas Schaad/Bongarts/Getty Images

Devetnaestogodišnji napadač Salcburga postigao je gol u 87. minutu na gostovanju Genku u kojem je klub iz austrije trijumfovao rezultatom 4:1.

On je postao prvi tinejdžer koji je uspio da postigne marak po gol na prvih pet utakmica u grupnoj fazi takmičenja UEFA.

Takođe, Haland je prvi igrač koji je postigao osam golova na prvih pet nastupa u ovom takmičenju, čime je iza sebe ostavio Harija Kejna (Totenhem) i Dijega Kostu (Atletiko Madrid) koji su postigli po sedam golova.

Haland je sada jedan od šestorice igrača koji su postigli osam golova u prvih pet kola takmičenja. To je uspjelo i Alesandru del Pjeru (Juventus, 1995/96), Sergeju Rebrovu (Dinamo Kijev, 1997/98), Nejmaru (PSŽ, 2017/18), Kristijanu Ronaldu (Real, 2017/18) i Robertu Levandovskom (Bajetrn, 2019/20).

Gol protiv Genka bio je Halandov 27. gol ove sezone na ukupno 19 utakmica, a da sve bude interesantnije, pet puta je postigao het-trik.

Salcburg će imati priliku da pobjedom nad Liverpulom na svom terenu u posljednjem kolu takmičenja po grupama izbori prolazak u osminu finala Lige šampiona.

Prvi meč dva tima na “Enfildu” završen je pobjedom Liverpula od 4:3.

Inače, za mladog Norvežanina intersovanje pokazuju brojni klubovi, a među njima i Mančester junajted koji predvodi sa klupe Ole Gunar Solskjer, koji je Halandu dao priliku da debituje dok su zajedno bili u ekipi Moldea.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve