Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Hadžibegić: Azerbejdžan zaslužuje poštovanje, ali je naš cilj pobjeda

Selektor Faruk Hadžibegić ostao je pri stavu koji je ponovio više puta otkad se reprezentacija okupila četvrtog oktobra, oprez je uslov za uspjeh

Sa šest bodova poslije dva meča, kao lider grupe C1 i favorit, fudbalska reprezentacija Crne Gore dočekaće sjutra (15h) Azerbejdžan u trećem kolu Lige nacija.

Hadžibegić, Foto: FSCG

Selektor Faruk Hadžibegić ostao je pri stavu koji je ponovio više puta otkad se reprezentacija okupila četvrtog oktobra, oprez je uslov za uspjeh.

“Imamo vrlo dobru sliku o rivalu, ozbiljno smo ih shvatili. Koliko god izgleda da je šest bodova odličan rezultat, nije to neka enormna prednost da bismo sad igrali kolo i skakali od sreće”, slikovit je bio Hadžibegić.

“Ako izgubimo, može da se desi da tri reprezentacije imaju po šest bodova. Idealno bi bilo da pobijedimo, a Luksemburg izgubi. Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom, ali sve dok matematički ne obezbijedimo prvo mjesto neću promijeniti ploču. Od igrača tražim maksimalnu koncentraciju. Azerbejdžan je sa igračem manje dao gol Luksemburg, nije prestajao da igra, a potom je pobijedio Kipar u gostima. Zaslužuju poštovanje, a mi ćemo sve uraditi da ih pobijedimo. Pristupam utakmici kao da igramo sa šampionom svijeta”.

Uvod u meč sa Azerbejdžanom bio je prijateljski duel sa Letonijom u srijedu, u kojem su ,,sokolovi“ remizirali pogotkom Igora Ivanovića u 91. minutu.

Nije to, ipak, pravi parametar pred sjutrašnji duel, iz više razloga. Zbog obilne kiše teren je bio u lošem stanju, a šansu su dobili igrači od kojih gotovo sigurno nijedan sjutra neće biti u startnoj postavi.

Debi u nacionalnom timu upisalo je šest fudbalera.

“Kolektivno gledano, zadovoljan sam angažmanom, voljom igrača da dokažu da sam u pravu što sam ih pozvao. U teškim uslovima pokazali su da sa ponosom nose dres Crne Gore. Što se tile igre, trebalo nam je vremena da se prilagodimo. Razgovarao sam sa njima, ni sa jednim od njih nijesam zadovoljan, niko nije podbacio. Bilo je pozitivnih stvari, ali i onih koje treba korigovati”, naglasio je Hadžibegić koji je, ipak, smanjio broj igrača na treninzima.

“Adžić, Kalezić i Kordić su se vratili u klubove, ali isključivo zbog što na njihovim pozicijama imamo po dva igrača. Razlog nije loša igra, ne radi se o kazni ili mom nezadovoljstvu. Jednostavnoo, lakše je raditi sa manjom grupom igrača”.

Bosanskohercegovački stručnjak saopštio je da za meč protiv Azerbejdžana vjerovatno neće moći da računa na Aleksanda Šćekića, koji nije trenirao zbog otoka na nozi.

Najveći hendikep je, međutim, odsustvo Stefana Savića, koji neće igrati zbog kartona.

“To je veliki hendikep, ali znači nam što je sa ekipom. Ima autoritet, liderske sposobnosti, znači mnogo timu iako nije na terenu. Nije nam prvi put da smo oslabljeni, nadam se da se na terenu neće osjetiti njegov izostanak”.

Pitanje je da li će teren pod Goricom dozvoliti tečnu igru.

“Ljudi koji su zaduženi za njega počeli su da ga sređuju odmah poslije meča sa Letonijom. Mislim da će izgledati najbolje što može u ovom momentu. Kako bude nama, biće i protivniku”, naveo je Hadžibegić.

Azerbejdžan treći put gostuje pod Goricom. Prvi put je reprezentacija bivše sovjetske republike igrala u našem glavnom gradu 12. februara 2003, kada je poslije vođstva Srbije i Crne Gore od 2:0 (prvi gol dao Predrag Mijatović) stigla do 2:2 i iznenađujuće odnijela bod.

Selektor reprezentacije bivše zajedničke države bio je Dejan Savićević, aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

“Pričali smo o tome. Ipak, vrijeme ne može da se vrati, gledamo u budućnost. Ono što je nama važno jeste da napravimo pozitivnu dinamiku. Znamo za taj rezultat, kao i da Azerbejdžan i sad ima kapacitet da zagorča život svima, pa i nama. Zadatak je da ih shvatimo ozbiljno. Atmosfera u timu je dobra, momci imaju veliku želju, ali pozivam na oprez jer sve je moguće dok ne budemo matematički plasirani u diviziju B”, naveo je Hadžibegić, dodavši da je ekipa u boljem fizičkom stanju nego u septembru.

“U međuvremenu su trenirali, igrali utakmice… Mislim i da će u novembru biti spremniji nego sada”.

Tri dana nakon meča sa Azerbejdžanom, Crna Gora će dočekati Luksemburg.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve