Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Grbić: Volio bih da se liga nastavi, vidim sebe samo u plavom

Naša kuća fudbala je tog “maleroznog petka” odlučila da fudbal mora da stane zbog korona virusa. Od tada pa do danas Grbić nije šutnuo loptu na terenu i van njega i trenutno je u izolaciji i poštuje sve preporuke nadležnih

Petar Grbić je u petak, 13. marta 2020. godine, sa saborcima iz plavog tima završio sve obaveze tog jutra, razmišljao o utakmici 24. kola protiv Grblja pod Goricom koja je bila zakazana za dan kasnije, ali kako je koji sportski savez iz naše zemlje suspendovao prvenstva do daljnjeg, samo je čekao glas FSCG.

Grbić, Foto: Fk-budućnost.me

Naša kuća fudbala je tog “maleroznog petka” odlučila da fudbal mora da stane zbog korona virusa.

Od tada pa do danas nije šutnuo loptu lider Budućnosti na terenu i van njega je u izolaciji i poštuje sve preporuke nadležnih. Naravno, to mu teško pada, ali…

“Kao i većina ljudi u izolaciji sam sa svojim najbližim. Fudbal, treninzi, lopta, saigrači. sve mi to nedostaje, ali sada konačno imam svo vrijeme ovoga svijeta da ga provedem sa djecom, ženom, roditeljima, sestrama. “, rekao je 31-godišnji krilni napadač, koji koliko toliko održava formu.

“Dobili smo neke progame iz kluba od trenera, treniram svaki dan koliko je moguće i čekam da vidim šta će da bude sa našim prvenstvom”.

A šta će tačno da se desi – to niko ne zna. UEFA ima volju da se prvenstva nastave, pa i da se probiju svi termini. Jer jednostavno nadoknadiće se. Međutim, Belgija je završila sa sezonom proglasivši Briž za šampiona. FSCG će se sigurno držati preporuka Uefe, ali ako kojim slučajem bude morao da proglasi prvaka, biće to Budućnost koja ima 11 bodova više od Sutjeske 13 kola prije kraja.

“Iskreno, volio bih da se prvenstvo nastavi. To je dobro za sve igrače iz mnogo razloga kako ne bi ispali iz forme za ubuduće. Međutim, naše je da čekamo, jer je u ovoj situaciji najbitnije zdravlje svih građana”, jasan je eks igrač OFK Titograda, Mogrena, Olimpijakosa, Levadijakosa, Hapoel Ber Ševe, OFK Beograda, Partizana, Akhisara, Adane i Radničkog iz Niša.

Koliko god situacija oko korona virusa potraje, “plavi” ne trebaju da brinu što se tiče finansijskog dijela predsjednik Veselin Mijač je sa Glavnim gradom dogovorio da se prvotimcima plata daje normalno. O tome smo pisali, kao i da svi drugi klubovi moraju da slijede taj primjer…

“Poslije svega toga su igrači mirni, a Budućnost je još jednom pokazala zašto je najveći klub u Crnoj Gori”, jasan je Grbić.

Uprava aktuelnog lidera htjela ili ne mora da misli na ljeto i ljetnji prelazni rok, jer ugovor ističe nosiocima igre – Grbicć, Luki Mirkoviću, Vladanu Adžiću i Panajotisu Moraitisu, Periša Pešukić se vraća u Partizan, dok su dva rezervna golmana (Đorđije Pavličić i Ljubomir Đurović) takođe slobodni. Logično je da “plavi” urade sve da zadrže nekadašnjeg reprezentativca koji se pokazao kao lideru svakojsituaciji,posebno što se tiče efekta koji ostavlja na mlađe igrače.

“Uvijek sebe vidim u Budućnosti, jer je to moj klub”, govori čovjek koga su dva puta bukvalno tjerali iz matičnog tima, zadovoljan urađenim od ljetos kada se vratio (18 utakmica, četiri gola, sedam asistencija)…

“Naravno da uvijek može bolje, ali sam zadovoljan kako sam igrao u proteklom periodu,a posebno sam zadovoljan ulogom koju imam ti timu.Međutim, tek treba da sjednem sat predsjednikom i ljudima iz uprave da pričamo oko produžetka saradnje”, podvukao je Grbić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve