Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Gopčević: Povjerenje i rad formula uspjeha

Igrači su u prvih pet kola domaćeg prvenstva bez poraza, u nizu je bio i Jadran, a najvredniji trijumf ostvaren je u Zagrebu na kvalifikacionom turniru Evrokupa protiv Egera. Pobjeda je odvela Kotorane u osminu finala gdje će u februaru igrati sa Solnokom. U žrijebu za Evropu nijesu imali sreće

Primorac je u nizu od šest pobjeda, trener Sandro Sukno je ”utegao” stvari, a problemi sa bazenom, putovanja do Budve i u posljednje vrijeme skraćeni rad zbog mjera oko kovida- 19, ne osjećaju se u igri kotorskog tima.

Igrači su u prvih pet kola domaćeg prvenstva bez poraza, u nizu je bio i Jadran, a najvredniji trijumf ostvaren je u Zagrebu na kvalifikacionom turniru Evrokupa protiv Egera. Pobjeda je odvela Kotorane u osminu finala gdje će u februaru igrati sa Solnokom. U žrijebu za Evropu nijesu imali sreće.

– U Italiji smo kroz kvalifikacioni turnir Lige šampiona pokazali potencijal, a trebalo nam je vremena da uđemo u ritam kako bi se napredak vidio. Mislim da je pravi momenat bio turnir u Zagrebu, a što se tiče domaćeg prvenstva tu smo bili odlični. Ne mogu reći da sam vjerovao da će biti tako, ali u neku ruku sam znao, poslije turnira u Italiji i Hrvatskoj, da možemo do ovakvih izdanja u prvenstvu. Naravno, moraćemo biti oprezni, jer poslije ovakvog zaleta može da dođe i do pada. Ali i to je dio sporta, kazao je kapiten Marko Gopčević koji je do sada pokazao puno u kapici Primorca.

Rad sa trenerom Suknom daje rezultate u domaćim i evro okvirima.

– Radimo odlično i koliko možemo. U Budvu putujemo svaki dan, imali smo problema kada je karantin počeo ranije, zato su treninzi kraće trajali. Ponekad smo trenirali jednom dnevno. Dobra stvar je što smo ljetos napravili pravu bazu, pripemili se, a možda nam je falila rutina utakmica. Ekipa prošle godine, što je poznato, nije imala potreban broj utakmica. Ali radom smo došli do sigurnosti i dobili na samopouzdanju.

U Primorcu nema zvijezde, svako ima ulogu, dopunjuju se i golgeterski. Šansu su dobili klinci, momci koji su blizu reprezentacije i iskusniji, bez kojih lijepa priča ne bi potrajala.

– Vidjela se duža klupa protiv Budve i Katara, uz poštovanje prema ovim ekipama. Imamo veći broj igrača koji mogu da isprate ritam, što se vidi po golovima, jer svi učestvuju.

Veliku pobjedu Primorac je ostvario protiv Jadrana.

– Jadran je glavni favorit za titulu. Moralo se i njima desiti da se ”okliznu”. Pet godina su neporaženi u prvenstvu, a nije lako igrati sa takvom obavezom. Jadran je od ove sezone podmladio ekipu, zato su i podlegli pritisku, a mislim da im u nastavku prvenstva neće faliti motiva da igraju još bolje. Očekuju nas još tri utakmice sa Jadranom u ligaškom dijelu. Trenutno smo u prednosti, nadam se da ćemo je zadržati.

Kapiten nije zadovoljan žrijebom u Evrokupu.

– Izvukli smo možda i najtežeg protivnika. Naravno, nećemo se opterećivati, na svakoga gledamo istim očima. Daćemo sve od sebe, probaćemo da se nadigravamo, jer smo dobili samopouzdanje nakon posljednjih mečeva u domaćoj ligi i na evropskim turnirima. Imaćemo veliki motiv protiv vrhunskih igrača. Najvažnije je da imamo ogromno povjerenje u stručni štab, jer je doprinio stabilnosti i dobrom raspoloženju, poručio je Gopčević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve