Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Gojković promašio u pripremi za četvrtfinale

Igrala je Crna Gora samo osam minuta i u tom periodu vodila sa 4:3, a nakon toga uslijedio je potop Gojkovićevih izabranika i goleada Italijana za trijumf 14:8 (3:4, 5:0, 3:1, 3:3).

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je od Italije u posljednjoj četvrtfinalnoj utakmici Evropskog prvenstva od Italije, tako da će u borbu za plasman od 5-8. mjesta protiv selekcije Rumunije.

Igrala je Crna Gora samo osam minuta i u tom periodu vodila sa 4:3, a nakon toga uslijedio je potop Gojkovićevih izabranika i goleada Italijana za trijumf 14:8 (3:4, 5:0, 3:1, 3:3).

Pobjednik je odlučen u drugoj četvrtini koju je Italija riješila u svoju korist sa 5:0, a Crna Gora nije iskoristila pet puta igrača više.

Naši reprezentativci su od početka druge četvrtine djelovali potpuno izgubljeno, s druge strane Italija je bila nezaustavljiva, a već tada je postalo jasno da je Vladimir Gojković potpuno promašio sa pripremom utakmice i na taktičkom i na psihološkom planu.

Bez ideja, i hrabrosti da se preuzme odgovornost naš tim je sve više rezultatski tonuo, a rival je vješto koristio sve naše propuste u napadu i odbrani i iz minuta u minut povećavao prednost.

Naš selektor kao da je pripremi utakmice protiv Italije zaplašio reprezentativce pričama o kvalitetima rivala, tako da slabosti protivnika u 24 minuta igre, nakon početnih osam, nijesmo pronalazili.

CRNA GORA – ITALIJA 8:14 (4:3, 0:5, 1:3, 3:3)

Zagreb – Bazen na Savi. Gledalaca: 300. Sudije: Stavridis (Grčka), Kovač-Čatloš (Mađarska). Igrač više: Crna Gora 15 (7), Italija 6 (4). Peterci: Crna Gora + (), Italija 1 (1).

CRNA GORA: Lazović, Vujović 1, Perković, Averka, Mačić, Mršić 1, Vidović 1, Đ. Radović 2, Ukropina 1, Spaić 1, Matković 1, V. Radović, Tešanović (osam odbrana).

ITALIJA: Del Lungo (10 odbrana), Di Fulvio 2, Kondemi, Marcijali 1, Fondeli 2, Veloto 2, Rencuto Jodiće, Ećenike 2, Prešuti, Bruni 1, Di Soma 4, Dolće, Nikozija.

 

Kretanje rezultata:

1. minut. Utakmica je počela odbranama golmana na obje strane.

0:1. Aleksa Ukropina, naš reprezentativac koristi igrača više.

1:1. Alesandro Veloto je šutem sa distance pogodio gornji desni ugao gola Petra Tešanovića.

2:1. Italija prvi put vodi na utakmici, Marcijali je doveo svoju selekciju u vođstvo.

2:2. Vasilije Radović – već u narednoj akciji naša selekcija stiže do izjednačenja.

2:3. Vladan Spaić – naš centar iskoristio je munjevito prednost igrača više, isključen je bio Ećenika – 1.43 do kraja prve četvrtine.

3:3. Oskar Ećenike – italijanski reprezentativac se vratio u igru i odmah izjednačio, ovog puta su Italijani imali igrača više.

3:4. Marko Mršić – Jovan Vujović je nerješiva enigma za Italijane u napadu. Prednost igrača više pola minuta prije kraja prve četvrtine realizovao je Mršić.

Druga četvrtina

4:4. Di toma – Italija je izjednačila nakon minut i po igre u drugoj četvrtini.

5:4. Bruni – Italija je ponovo realizovala prednost igrača više, isključen je bio Đuro Radović. Tri minuta do poluvremena.

6:4. Di Soma – Italijani koriste greške naše selekcije koja u ovom djelu meča ima 3:0 realizaciju igrača više. U narednom napadu smo izgubili loptu.

7:4. Di Soma – sad nam je i sreća okrenula leđa, italijanski reprezentativac je pogodio stativu, a lopta se od Tešanovićevih leđa odbila u naš gol. S druge strane De Lungo je nesavladiv.

8:4. Fondeli – katastrofalna igra Crne Gore u drugoj četvrtini. Italija je nanizala pet golova, Crna Gora nijedan i na poluvremenu je velikih četiri gola prednosti za rivala.

8:5. Đuro Radović – naša reprezentacija nakon devet minuta igre postiže gol iz peterca.

9:5. Franćesko Di Fulvio – Italija baš ima sreće, lopta je ispod pazuha prošla Tešanoviću i nekako ušla u naš gol. U narednoj akciji Ukropina treći put pogađa okvir gola.

Crna Gora nije u stanju da postigne gol sa igračem više, De Lungo ima osam dobrana. Vrijeme odmiče, a mi nemamo rješenje za italijanskog golmana.

10:5. Ećenike – Italija će po svemu sudeći u polufinale. Izabranici Vladimira Gojkovića nemaju rješenje za odbranu rivala. Početnički gube loptu.

11:5. Di Soma – prijeti nam katastrofa kojoj se niko nije nadao poslije prve četvrtine, ali od tog trenutka Italija pravi seriju 8:1. Di Soma je dao četiri gola.

U posljednjih osam minuta teško da naša selekcija može i popraviti utisak i očiglednu nesprenost na psihološkom planu da se nosi sa selekcijom Italije.

11:6. Đuro Radović – i u protekloj četvrtini Đuro Radović je postigao prvi gol, ali je to bilo sve u tom dijelu igre. Sada je smanjio na pet golova zaostatka.

11:7. Jovan Vujović – Fondeli je isključen, a naši vaterpolisti napokon koriste prednost u bazenu i smanjuju rezultat na četiri gola zaostatka. Kampanja je odmah uzeo tajm-aut da uozbilji svoje igrače šest minuta do kraja.

12:7. Andrea Fondeli – ako se neko i ponadao čudu Italijani su odmah nakon minuta odmora “ugasili” sve nade “ajkula”.

13:7. Alesanmdro Veloto – igrač više za Italiju i ponovo šest golova prednosti.

14:7. Di Fulvio – Italija se ne zaustavlja, Vladimir Gojković je potpuno promašio pripremu za meč četvrtfinala. “Azure” čeka Španija, Crna Gora će protiv Rumunije za plasman od 5-8.mjesta.

14:8. Stefan Vidović – De Lungo je šut Vidovića zaustavio, ali tek nakon što je prešla zamišljenu gol liniju u posljednjim sekundama meča.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve