Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Protiv Grčke za peto mjesto

Pobjeda protiv Grka, aktuelnih olimpijskih i svjetskih vicešampiona, popravila bi utisak i ulila nadu da ova ekipa može bolje već narednog mjeseca na planetarnoj smotri u Dohi.

Duelom za peto mjesto sa Grčkom, naši vaterpolisti večeras će okončati nastup na prvenstvu Evrope.

Iako je ponovo izostala borba za medalju, crnogorska selekcija napravila je rezultatski iskorak u odnosu na prethodnih nekoliko takmičenja.

Od bronze iz Budimpešte 2020, popularne “ajkule” nijesu bile među šest najboljih na najvećim takmičenjima.

Pobjeda protiv Grka, aktuelnih olimpijskih i svjetskih vicešampiona, popravila bi utisak i ulila nadu da ova ekipa može bolje već narednog mjeseca na planetarnoj smotri u Dohi.

Kapiten, Petar Tešanović, ističe da će utakmica sa Grčkom biti prilika da mladi igrači stiču dodatno iskustvo za najveće mečeve.

“Svakako da ćemo ući maksimalno u meč. Imamo mnogo mladih igrača koji treba da pokažu da mogu da se nose i da preuzmu neko breme odgovornosti. Da uzmu poneki šut, da ukradu loptu u odbrani u takvim utakmicama. Daćemo sve od sebe. Već za 20 dana počinje Svjetsko prvenstvo, tako da za nas je bitna utakmica da se još malo uigramo i pripremimo za šampionat svijeta”, kazao je Tešanović.

Duel vaterpolista Crne Gore i Grčke počeće u 18 sati i 30 minuta uz prenos na Parlamentarnom kanalu. Ostale susrete prenosićemo na Drugom programu. Od 15 za sedmo mjesto igraće Srbija – Mađarska.

Za bronzano odličje (16.30) rivali će biti Italija i Mađarska, dok će se u finalu (20.15) sastati Španija i Hrvatska. Španci se bore za svoju prvu titulu u istoriji, domaćini turnira za treću, drugu uzastopnu. Pobjeda donosi vizu za Olimpijske igre.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve