Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Gojković: Neke stvari iz meča sa Srbijom ne smiju da se dešavaju, moramo da pobijedimo Japan

Protiv Japana ne bi trebalo da bude problema da se opravda uloga favorita

Crnogorski vaterpolisti se spremaju za meč sa Japanom, nakon što su potpuno razočarali u duelu sa Srbijom.

Ubjedljiv poraz tema je i dan nakon utakmice sa ekipom Uroša Stevanovića.

“Protiv Srbije smo imali veliki broj šansi do treće čevrtine, kod rezultata 6:4 i 7:4 za Srbiju. Nismo bili skoncentrisani, nismo izdržali duele jedan na jedan – oni su koristili svoje šanse, mi naše kontranapade i napade s igračem više nismo. Ne može da se opravda ono što sam se desilo posljednjih desetak minuta kada smo dozvolili da izgubimo velikom razlikom. To je ono što nikada ne smije da se desi, mora da se ostane u igri do kraja”, rekao je selektor Vladimir Gojković.

Protiv Japana ne bi trebalo da bude problema da se opravda uloga favorita.

“Moramo da dobijemo da bismo prošli u osminu finala i da bismo ostali u igri za Olimpijske igre. Japanci su promijenili način igre, sa tim “evropskim tipom” nisu bili u priči u prva dva meča i moramo da budemo spremni na to da će se možda vratiti svom stilu. Da odreagujemo ako do toga dođe, jer su sa njima svi imali problema kada tako igraju. Imali smo ih i mi. Ono što je sigurno da imamo kvalitet da dobijemo i to moramo da iskoristimo”, kazao je Gojković.

Jovan Vujović nada se da će ekipa popraviti igru u odnosu na susret sa Srbijom.

“Izgubli smo neočekivano ubjedljivo, sigurno da Srbija nije toliko bolja koliko rezultat pokazuje. Ušla je jače u meč, mi nismo ispoštovali neke stvari u odbrani i napadu i rezultat je epilog toga”, rekao je mladi centar, koji je potom govorio o susretu sa Japanom:

Favoriti smo, od toga ne smijemo da bježimo. Očekujem pobjedu, a svi znamo koliko bi nam ona značila. Moramo da se podignemo poslije onakvog poraza, vjerujem da je to bio “udarac” koji će nas oporaviti i poslije kojeg ćemo nastaviti jače”.

Crna Gora i Japan igraće sjutra ujutro od sedam sati po našem vremenu.

Pobjeda našoj ekipi garantuje osminu finala, ali bi trijumf Srbije nad Amerikom osigurao “ajkulama” drugo mjesto u grupi i lakšeg rivala u osmini finala u meču u kojem će se odlučivati o putniku na Olimpijske igre u Parizu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
08.02.2024-19:32 19:32

Mrcine-bojitese od srbijanaca..