Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

FSCG zakazao Izbornu Skupštinu za sjutra

Delegati će birati predsjednika Saveza, a kandidati su dugogodišnji prvi čovjek Dejan Savićević i Jovan Kaluđerović, fudbalski sudija

Izborna Skupština FSCG održaće se sjutra u hotelu ”Ramada”, saopšteno je iz naše kuće fudbala.

– Fudbalski savez Crne Gore obavještava sve delegate Skupštine da će se Izborna Skupština za mandatni period 2021-2025 održati u planiranom terminu, 30. juna 2021. godine.

Skupština će se održati u skladu sa procedurama definisanim statutom FSCG i Poslovnikom o radu Skupštine FSCG, koje su usaglašene sa važećim državnim i propisima međunarodnih sportskih organizacija koje uređuju fudbalski sport (FIFA i UEFA)”, ističu iz FSCG.

Prije četiri dana je Uprava za inspekcijske poslove privremeno zabranila održavanje Izborne skupštine zato što nije održana sjednica klubova FSCG – Sjever Crne Gore.

Nakon toga se oglasio Fudbalski savez koji je saopštio da je na taj način ”grubo povrijeđena autonomija i nezavisnost Fudbalskog saveza Crne Gore koja mu je data Statutom, donijetim na osnovu Zakona o sportu i relevantnih međunarodnih propisa i pravila iz oblasti fudbalskog sporta”.

Delegati će birati predsjednika Saveza, a kandidati su dugogodišnji prvi čovjek Dejan Savićević i Jovan Kaluđerović, fudbalski sudija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve