Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

FSCG: Povećava se broj stranaca u Drugoj ligi, Pionirska liga igraće se na nacionalnom nivou

Na sjednici su usvojeni izvještaji Komisije za takmičenje, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbjednost i sigurnost o proljećnjoj poluzesoni u Meridianbet 1. CFL, Drugoj ligi, Omladinskoj ligi, Kadetskoj ligi, Kupu Crne Gore, Ženskoj fudbalskoj ligi i Futsal ligi Crne Gore

Jedanaesta sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2021-2025 godina održana je u utorak u Kući fudbala u Podgorici.Na sjednici su usvojeni izvještaji Komisije za takmičenje, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbjednost i sigurnost o proljećnjoj poluzesoni u Meridianbet 1. CFL, Drugoj ligi, Omladinskoj ligi, Kadetskoj ligi, Kupu Crne Gore, Ženskoj fudbalskoj ligi i Futsal ligi Crne Gore.

Izvršni odbor usvojio je predlog Propozicija za takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore za sezonu 2023/24, Predlog odluke o troškovnicima za sezonu 2023/24 i Predlog odluke o registracionim taksama za sezonu 2023/24.

Jednoglasno je usvojen i Predlog odluke o izmjenama sistema stalnih takmičenja FSCG koji se odnosi na mlađe kategorije. Omladinska i Kadetska liga biće podijeljena u dvije lige – Prvu i Drugu – dok će se Pionirska liga igrati na nacionalnom nivou.

Usvojen je i Predlog Pravilnika o dozvolama za rad službenih lica, Predlog Kodeksa o ponašanju članova fudbalske organizacije, kao i Izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG u 2022. godini sa izvještajem revizora i isti je proslijeđen Skupštini na usvajanje.

Prihvaćen je i predlog klubova Druge lige o povećanju broja stranaca koji se mogu naći u zapisniku utakmice i na terenu tokom mečeva, pa će od sezone 2023/24 u Drugoj ligi tri igrača strana državljanina moći da nastupe na utakmici.

Izvršni odbor donio je i odluku o terminu održavanja Redovne skupštine Fudbalskog saveza Crne Gore koja je zakazana je za 21. jul 2023. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve