Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Francuska krupnim koracima ide ka polufinalu EP

Francuska nakon nove pobjede ima šest bodova na čelu i usamljena je na vrhu odakle će vjerovatno i u polufinale. S druge strane, Island ima sva tri poraza

Rukometna reprezentacija Francuske razbila je Island rezultatom 39:32 i tako nastavila koračati ka polufinalu Evropskog prvenstva.

Francuzi su s maksimalnim učinkom dočekali i treću utakmicu drugog kruga Evropskog prvenstva, a tu su danas došli i do treće pobjede jer su savladali Island, koji ide kući.

Od prve do posljednje minute Francuzi su dominirali. Prvo poluvrijeme nije nam dalo rezultat koji je nekome garantovao pobjedu, no bilo je evidentno da će Francuzi do nje doći zbog načina na koji su izgledali na parketu.

Do ključne prednosti ekipa Guillaumea Gillea stigla je u 40. minuti kada je dosegla maksimalnih plus šest (22:16). Upravo ta prednost očuvana je do kraja za konačnih 39:32.

Po šest golova u pobjedničkom timu postigli su Melvin Richardson i Ludovic Fabregas, dok je pet dodao Nedim Remili. Kod Islanđana po šest su postigli Kristjansson, Rikhardsson i Vidarsson.

Francuska nakon nove pobjede ima šest bodova na čelu i usamljena je na vrhu odakle će sigurno u polufinale. S druge strane, Island ima sva tri poraza.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve