Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Ferencvaroš težak rival, ali nema predaje

Crnogorski šampion će ove sezone u grupi igrati pored Ferencvaroša sa još dvije ekipe sa nekadašnjih jugoslovenskoh prostora - protiv Jadrana iz Splita i Crvene zvezde.

Jadran se vratio na najveću evropsku klupsku scenu, ali prvi protivnik u Ligi šampiona neće biti ni malo lak, naprotiv ispit u Budimpešti protiv Ferencvaroša je veoma ozbiljan test za mlad tim Petra Radanovića.

Crnogorski šampion će ove sezone u grupi igrati pored Ferencvaroša sa još dvije ekipe sa nekadašnjih jugoslovenskoh prostora – protiv Jadrana iz Splita i Crvene zvezde.

Prvi protivnik Jadrana večeras (18.00) je jedan od najkvalitetnijih timova Evrope za koji igraju Dušan Mandić, Deneš Vargaa, Šome Vogel, Silard Janšik, Edoardo di Some, Luka Damonte, Stilijanos Argiropulos, Danil Merkulov…

“Očekuje nas duel sa iskusnom ekipom, koja ima dosta reprezentativaca i koja je veoma uigrana. S druge strane, mi smo mlada ekipa, ali veoma motivisana, pojačani sa dvojicom iskusni ruskih igrača (Dmitri Holod i Ivan Nagaev)”, kazao je Martin Gardašević.

Ferencvaroš je tim koji se nalazi u krugu favorita za osvajanje titule prvaka Evrope, ali Novljani gostovanje u Budimpešti imaju u lijepoj uspomeni. Prije 19 godina Jadran je tada, predvođen jednim drugim Petrom, sa trenerske klupe, Porobićem, šokirao Evropu i stigao do Fajnal fora.

Novljani su tada u grupi iznenadili Honved, koji je tada imao devet mađarskih reprezentativaca u timu i otputovali kao pobjednici grupe na završni turnir koji se igrao na Margit Sigetu.

“Oni su na papiru dosta jači, ali mislim da će biti neizvjesna utakmica – ukoliko ispoštujemo sve iz svlačionice možemo da očekujemo neki dobar ishod”, zaključio je Gardašević.

U drugoj utakmici grupe sastaće se Jadranov iz Splita i Crvena zvezda (18.00).

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve