Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Evropsko prvenstvo: Poraz kadetkinja od Mađarske, u nedjelju borba za sedmo mjesto

U prvom meču razigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta, generacija koju predvodi trener Tatjana Jeraminok poražena je od Mađarske (27:24), a rival u posljednjem meču na šampionatu biće Holandija koja je izgubila od Srbije (24:23)

Crna Gora će u nedjelju protiv Holandije igrati za sedmo mjesto na Evropskom prvenstvu za igračice do 17 godina u Podgorici.

U prvom meču razigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta, generacija koju predvodi trener Tatjana Jeraminok poražena je od Mađarske (27:24), a rival u posljednjem meču na šampionatu biće Holandija koja je izgubila od Srbije (24:23).

Još jedan uzbudljiv i meč pun preokreta odigrale su naše djevojke, vratile su se nakon velikog minusa na početku meča, preokrenule i imale i tri gola prednosti, ali u finišu nije bilo svježine da se meč privede kraju na najbolji način. Mađarska je nanijela Crnoj Gori treći uzastopni poraz, pa slijedi borba za sedmo mjesto.

Početak nije bio obećavajući, jer je Mađarska u 9. minutu vodila 5:1. Crna Gora se međutim, vratila, do 25. minuta primila je samo tri gola, pa je nakon gola Pavlović povela 11:8. I na velikom odmoru prednost za našu selekciju – 12:11.

Posljednji put naše djevojke bile su u prednosti u 46. minutu, kada je Jolić pogodila za 20:19. Mađarska je preokrenula i u posljednjih deset minuta ušla sa dva gola prednosti, a iako su naše djevojke prišle na gol minusa, nijesu imale snage da za iznenađenje..

Dunja Jolić je proglašena za igračicu utakmice u našem timu sa pet golova, a Anđela Guberinić je bila najefikasnija sa šest pogodaka. Bojana Peličić i Nikolina Milojković po četiri puta su zatresle mrežu rivala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve