Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Evropsko prvenstvo: Marija skače za finale

Crnu Goru predstavljaće Marija Vuković u skoku uvis i višebojac Darko Pešić

Evropski atletski krem od večeras je u poljskom Torunju, gdje je počelo 36. Evropsko dvoransko prvenstvo, koje je okupilo rekordnih 733 atletičara iz 47 država (405 u muškoj i 328 u ženskoj konkurenciji).

Crnu Goru predstavljaće Marija Vuković u skoku uvis i višebojac Darko Pešić.

Kvalifikacije za ženski skok uvis počinju večeras u 19.15 časova, a nastupiće crnogorska rekorderka i članica AK Podgorica, što će za nju biti četvrto učešće na dvoranskom prvenstvu Evrope.

Marija je 2013. godine u Pragu prvi put učestvovala na prvenstvu Evrope u dvorani, gdje je osvojila 20. mjesto sa rezultatom 177 centimetara. Na dvoranskom šampionatu Starog kontinenta, održanom u Beogradu 2017. bila je 17. sa skokom na 186 centimetara.

Najbolji rezultat napravila je na prethodnom šampionatu u Glazgovu, gdje je preskočila 189 centimetara, koliko su imale još tri atletičarke koje su ušle u finale, ali je Marija (zbog više pokušaja na početnim visinama) bila prva ispod crte za finale (13. mjesto).

– Odradila sam trening u dvorani u kojoj ću skakati kvalifikacije. Moram istaći da je sve zaista prelijepo, a mislim da je ovo nikad kvalitetnije prvenstvo. To potvrđuje i podatak da će nastupiti čak 17 aktuelnih šampiona Evrope, ali i devet sportista koji su najbolji na svjetskim tablicama za ovu godinu. Lijep je osjećaj biti u društvu najboljih, ali istovremeno donosi dodatnu obavezu jer predstavljam Crnu Goru na ovako velikom takmičenju, istakla je za Arenu Marija Vuković.

U Poljskoj je i Marijin trener Joana Simonu, pod čijim vođstvom je Vuković već u 2021. imala nikad bolju dvoransku sezonu (nedavno u Beogradu postavila novi crnogorski rekord – 193 cm).

– Ne osjećam tremu, nemam pritisak, ali svakako da imam veliku želju da na četvrtom prvenstvu Evropu dođem do finala. Imala sam odličnu sezonu u dvorani i dobar rezultat na ovom šampionatu bio bi kruna velikog rada i uspješne dvoranske sezone. Očekuje me paklena konkurencija, ali se nadam da, ukoliko se sve kockice budu poklopile, mogu ostvariti skok za finale,podvukla je Vuković.

Satnicom Evropskog prvenstva planirano je da Darko Pešić nastupi u sedmoboju 6. i 7. marta. Darko Pešić, na tablicama Evropske atletske federacije po osnovu startne liste, zauzima deveto mjesto sa 6.036 bodova od ukupno 12 atletičara koji su ispunili norme za Evropsko prvenstvo.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve