Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Evrokup: Mornar bez Bjelice i Nidama čeka Ulm

Pozitivni slučajevi, smrt ekonoma i jednog od simbola “ponosa Bara”. Uticalo je na psihu svih u redovima barske čete, ali su svi pokazali mentalitet velikih ekipa

Izuzetno težak period, možda i najteži u klupskoj istoriji su sa sportske strane riješili na najbolji mogući način.

Pavićević, Foto: Dnevne novine

Dva meča, dvije pobjede od čega je jedna u najvećem crnogorskom derbiju protiv Budućnosti u Evrokupu, a druga protiv Mege u ABA ligi. A, u trećem meču za šest dana slijedi još jedno iskušenje u drugorazrednom evropskom takmičenju košarkaši Mornara večeras (18.45h) dočekuju Ulm u šestoj rundi grupe B.

Pozitivni slučajevi, smrt ekonoma i jednog od simbola “ponosa Bara”. Uticalo je na psihu svih u redovima barske čete, ali su svi pokazali mentalitet velikih ekipa.

“Sve ono što nam se dešavalo rijetko se dešava bilo kojoj ekipi. Momci zaslužuju čestitke, sa sportske strane su napravili odličan rezultat u oba takmičenja. Čeka nas teška utakmica iz mnogo razloga. Zbog kompletne situacije, skraćene rotacije, velike potrošnje i to me brine”, rekao je Mihailo Pavićević koji u ovom meču neće moći da računa na Dereka Nidama i Milka Bjelicu.

A, na redu je duel protiv ekipe koja je u prvom krugu slavila u Njemačkoj. I to nakon nevjerovatnog pada u igri Pavićevićevih izabranika. Plus 14 vodio je Mornar na poluvremenu, ali je Ulm stigao do velikog preokreta i pobjede 76:84.

“Cijenimo Ulm. Vrlo su opasni šuterski, vole da šutiraju za tri poena, igraju veoma brzo. To smo osjetili u Njemačkoj gdj e smo u prvom poluvremenu imali i igru i rezultat. U drugom dijelu smo ušli u njihov ritam. Nadam se da smo izvukli pouke iz tog duela i da ćemo ući mnogo koncentrisanije i pametnije”, oprezan je iskusni stručnjak.

Nakon pet odigranih kola situacija na tabeli za Mornar je i te kako povoljan. U zoni je koja vodi u Top 16 fazu sa dvije pobjede više od večerašnjeg rivala i Breše. Ukoliko uspiju da upišu novi trijumf, vrata druge faze bi bila širom otvorena.

“Moramo da ih kontrolišemo i da im ne dozvolimo da nam nametnu svoj stil. Kad bi to uspjeli i kada bi upisali pobjedu poprilično bi otvorili vrata T op 16” poentirao je Mihailo Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve