Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Elektroprivreda Srbije krije dug FK Crvena zvezda

Crvena zvezda nije iskljupčena sa elektro mreže, a ni vodovodne, iako su njenio dugovi u oba slučaja preko 350.000 eura, ali je ona pod direktnom zaštitom korumpirane države.

Prije nedjelju dana sa elektro mreže isključen je FK Partizan i na svjetlost dana isplivao je dug kluba koji iznosi 222.222 eura, ali je Elektroprivreda Srbije tim činom pokazala selektivnost prikikom gašenja svjetla.

Srpska javnost je još prije osam godila bila upoznata sa ogromnim dugom Crvene zvezde za vodu i struju, kada je na opšte zaprepaštenje srpske javnosti EPS isključio stadion u Ljutice Bogdana sa mreže.

Ubrzo je reaogovao aktuelni predsjednik Srbije i od tada se nešto slično nije ponavljalo, iako je dug Crvene zvezde osam godina kasnije veći nego tada i sada iznosi preko 350.000 eura, dakle znatno veći od Partizanovog duga, a isto toliko je otprilike dug i za vodu.

Redakcija Aktuelno.me je poslala pitanja EPS vezana za dugovanje i drugih sportskih klubova, privrednih subjekata i građana sa namjerom da javnost sazna koji su to najveći dužnici za struju u Srbiji, ali je dobila zanimljiv odgovor iz kojeg se jasno vidi da EPS štiti od javnosti urpavo Crvenu zvezdu i da iza toga stoji Aleksandar Vučić i “duboka država”.

“Sportski klubovi su kupci na slobodnom tržištu električne energije, odnosno kupci na komercijalnom snadbjevanju. U skladu sa Zakonom o energetici i Zakonom o slobodnom pristupu informacija od javnog značaja, podaci u vezi sa komercijalnim kupcima predstavljaju poslovnju tajnu i informacije se mogu davati trećim licima jedino po zahtjevu krajnjeg kupca električne energije ili uz njegovu saglasnost”.

I skoro da bih povjerovao u dobronamjernost EPS da ne postoje dva detalja koja jasno otkrivaju kriminal, korupciju i zlu namjeru EPS i “dugoke države” Aleksandra Vučića.

Naime, prilikom isključenja sa mreže FK Partizan javnost je saznala visinu duga Partizana i mediji su to objavili bez imalo ustezanja, iako su i u Partizanu bili zatečeni informacijama koje su procurile u medije.

Međutim, ono što u potpunosti razotkriva zlu namjeru EPS je visina duga VK Partizan koji se našao na spisku liste od 20 najvećih dužnika koje je EPS dostavila novinaru Aktuelno.me na kojem se vidi da je najtrofejniji srpski sportski kolektiv u istoriji na 18.mjestu redukovanog spiska dužnika koji su dostavili.

Samom tom činjenicom da se na spisku našao VK Partizan jasno ukazuje da je EPS u svom odgovoru lagala da su dugovi klubova tajna i da je riječ o klasičnoj zaštiti najkorupmiranijeg kluba u istoriji evropskog sporta, kakav je FK Crvene zvezda, sasvim sigurno.

Nakon što je Aktuelno.me ukazalo pr službi EPS na činjenicu da je u javnost izašao podatak o dugu FK Partizana i da je redakcija na spisku najvećih dužnika koji su poslali stajao i dug VK Partizan, sa ponovnim zahtjevom da se dobiju traženi podaci, EPS je ignorisala postavljena pitanja i više nije odgovarala.

Zanimljivo da se na spisku najvećih dužnika nalazi i srpska fabrika laži “Politika”, koja prema poslatom spisku duguje 1.005.965.009 dinara, odnosno oko 8,6 miliona eura, ali nije isključena sa mreže.

Kako bi drugačije “Politika” i “Sportski žurnal” bili u službi botovanja za predsjednika svega i svačega u Srbiji i Crvene zvezde koja se pod zaštitom države i državnih medija, to znači i “Politike”, pretvorila u najkorumpiranijeg sportskog monstruma u istoriji sporta.

Identična pitanja poslana su i na e-mail adresu EPS Snadbevanje, ali je ovaj ogranak EPS ignorisao postavljena pitanja, vjerovatno po naređenju Vučića i Zvezdana Terzića.

Iz svega je jasno da EPS svjesno krije visinu dugovanja klubova SD Crvena zvezda, pogotovo FK Crvena zvezda, koji sada iznosi preko 350.000 eura, a prošle godine je dostizao 300.000 eura, i taj klub nije isključen sa mreže, pošto je pod direktnom zaštitom organizovanog kriminala okupljenog oko vrha države i predsjednika svega i svaega u Srbiji Aleksandra Vučića.

Stanko Radulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve