Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

EHF LŠ: Budućnost protiv Krima ovjerava četvrtfinale

Brnović smatra da će duel sa Krimom biti zahtjevan, navodeći da je slovenački šampion nepredvidiv tim

Budućnost respektuje Krim, ali spremna je i želi da pobjedom ovjeri plasman u četvrtfinale Lige šampiona, kazala je pivot Tatjana Brnović.

Brnović, Foto: ŽRK Budućnost

„Očekujem pristup kao protiv Đera, bile smo maksimalne u tom meču i davale sve od sebe. Sa Krimom imamo dugu istoriju igranja, dobro se poznajemo sa njima. Ne može nas ništa iznenaditi, spremne smo i jedva čekamo da počne utakmica“, kazala je Brnović.

Brnović smatra da će duel sa Krimom biti zahtjevan, navodeći da je slovenački šampion nepredvidiv tim.

„Imaju agresivnu odbranu u kojoj dvojka i petica prave dodatan pritisak na bekove, otežavaju pas i protok lopti. Imamo rješenje i za to, jer ostavljaju zonu otvorenu. Samo smireno i polako i rješenje će samo da dođe“, kazala je Brnović.

Njena saigračica na poziciji pivota Ema Ramusović kazala je da se rivali dobro poznaju i da je istorija međusobnih duela duga.

“Krim je relativno mlada, ali zahtjevna ekipa, dobro pokrivena na svim pozicijama. Čeka nas težak meč. Igraju čvrsto, grubo u odbrani, ali siguran sam da ćemo dobro odgovoriti. Dobro smo odigrale u Đeru, bile smo snažne i moćne u igri jedan na jedan. To je recept kako da igramo dalje”, rekla je Ramusović.

Budućnost je na startu glavne runde pobijedila švedski Savehof 30:25, dok je u drugom kolu poražena na gostovanju Đeru 26:24.

Krim je upisao poraze u oba duela – u gostima od Vlčee 31:16 i Bresta pred svojim navijačima 29:25.

Večerašnji duel Budućnosti i Krima u Podgorici počeće u 19 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve