Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Dubai treći “stranac” u ABA ligi

Iz Partizana su kazali i da nisu bili protiv ulaska Dubaija u ABA ligu, već da su protiv načina na koji je ta odluka donijeta.

Košarkaški klub Partizan se oglasio nakon Skupštine Admiralbet ABA lige, u kojem naglašavaju da smatraju apsudrnim da je Dubai primljen u ligu, a da tek treba da se raspravlja o proširenju lige.

I prije dovođenja Dubaija u ABA ligu postojali su eksperimenti sa klubvima, poput Makabija, koji je doveden u “region” da prekine dominaciju Partizana i češkog Nimburka, koji nije donio kvalitet, u stvari nije donio ništa. Sada jena red došao Dubai i sve opet podsjeća na cirkusku predstavu.

KK Partizan

“Želja KK Partizan jeste bila da se prvo odlučuje o izmeni Društvenog ugovora, prijemu novih članova koji su na to ostvarili pravo po Statutu ABA Lige, preoblikovanju Javnog trgovinskog društva u d.o.o. , a tek potom o proširenju lige i prijemu Dubaija. Ipak, kako na prve dvije teme u ovom trenutku nije postignut dogovor, uz uvjeravanja da će se dvije navedene tačke okončati do 30.06. Klubovi su pristupili glasanju o prijemu Dubaija i proširenju Prve ABA lige.KK Partizan ovu proceduru smatra apsurdnom, jer je Dubai praktično prvo primljen u Ligu, da bi mu tek naknadno bilo traženo mjesto u istoj”, kazali su iz beogradskog kluba.

Košarkaški klub iz Dubaija igraće od naredne sezone u AdmiralBet ABA ligi, odlučeno je danas na sjednici regionalne lige.

Iz Partizana su kazali i da nisu bili protiv ulaska Dubaija u ABA ligu, već da su protiv načina na koji je ta odluka donijeta.

 

“Takođe, klub je veoma zabrinut zbog proširenja kalendara takmičenja na još četiri utakmice koje predstavljaju dodatno opterećenje za igrače”, navode iz “crno-belih”.

U beogradskom klubu naglašavaju da se finansijska ponuda Dubaija povećala upravo na inicijativu njihovog kluba.

“Na kraju ili početku, KK Partizan izražava zadovoljstvo zbog situacije u kojoj će od naredne sezone u Prvoj ABA ligi moći da se takmiči šest srpskih timova. Uprkos zabrinutosti zbog zgusnutog kalendara i neslaganju sa redosljedom donošenja odluka, KK Partizan pozdravlja mogućnlst da se kvalitet srpskih klubova potvrdi kroz povećan broj učesnika u najvišem rangu regionalnog šampionata, ujedno i najkvalitetnijem takmičenju na našim prostorima”, kazali su iz Partizana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve