Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Dončić prozivao Divca tokom utakmice pa poručio navijačima: Trebao je da me draftuje

Poslije svakog poena Dončić je gestikulirao put Divca, a onda je na kraju meča pokazao opet put njega navijačima Kingsa i rekao više puta ''trebao je da draftuje mene''

Dalas Maveriksi su trijumfovali na gostovanju Sakramento Kingsima 103:107 u meču koji je obilježila konstantna prozivka Luke Dončića upućena Vladu Divcu koji je sjedio u prvim redovima “Golden 1 centra”.

Poslije svakog poena Dončić je gestikulirao put Divca, a onda je na kraju meča pokazao opet put njega navijačima Kingsa i rekao više puta “trebao je da draftuje mene”.

Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije i legedna Kingsa je dugo vremena obavljao ulogu generalnog menadžera ekipe iz prijestonice Kalifornije, a taj dio njegove karije obilježio je sigurno draft 2018. godine.

U toj draft klasi znalo se da kao prvi pik ide Deandre Ajton, zvijezda univerziteta Arizona, koji je bio “sigurna stvar” za Finiks Sanse da uzmu “lokalnog momka”.

Sa druge pozicije su birali Kingsi i svi su očekivali daće slovenačko košarkaško čudo od djetata doći u Sakramento.

Dončić je tada čak i na svojim društvenim mrežama kačio “jednom kralj uvijek kralj” aludirajući na nadimak njegovog Real Madrida i imena ekipe iz Sakramenta.

Međutim na opšte iznenađenje Adam Silver nije pročitao njegovo ime kada su Kingsi birali već Marvina Biglija III.

To će ući u anale kao jedno od najvećih draft promašaja ikada, budući da Bigli u šest sezona nije ni jednu odigrao u potpunosti, više je van parketa nego na njemu, a o košarkaškom talentu ne može ni da se upoređuje sa Dončićem.

Divac je tada komentarisao “Marvin je za nas bolji fit, bolji igrač. Vrijeme će pokazati da je ovo bio lak izbor”.

Što se samog meča tiče pitanje pobjednika je rješio Dante Egzum trojkom na 27 sekundi do kraja na asistenciju Pi Džej Vašingtona.

Dončić je dao 26 poena i imao 12 asistencija kao devet uhvaćenić lopti, Irving je dao 30 poena, od čega 14 u posljendjoj dionici.

Ovo je bila sedma uzastopna pobjeda Dalasa.

Kod Kingsa tripl-dabl Domantasa Saboinsa sa 13 poena, 12 skokova i deset asistencija, Dearon Foks je dao 23 poena (9/22 šut iz igre), Harison Barns je dao 20.

Meč je obilježila i povreda Malika Monka koji se povrijedio u prvoj dionici i više se nije vraćao na meč.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve