Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Jokić: Dončić zaslužuje da bude MVP

Mladi Slovenac Dončić je ove sezone blizu prosječnog tripl-dabl skora i prvi je strijelac NBA lige. Bilježi čak 34,3 poena, 9,8 asistencija i devet skokova po meču.

Luka Dončić je zaslužio MVP nagradu za najboljeg igrača u NBA ove sezone, po mišljenju Nikole Jokića, dvostrukog dobitnika i favorita za to priznanje ove godine.

Superstar šampiona Denver Nagitsa Jokić je to kazao nakon poraza 107:105 u gostima Dončićevim Dalas Meveriksima u nedjelju veče. Dončić je trojkom donio izjednačenje 25 sekundi prije kraja duela, bio je ubjedljivo najbolji akter meča sa 37 poena.

”Luka apsolutno zaslužuje MVP nagradu. Ali, to nije moja odluka, da budem iskren”, rekao je Jokić.

Mladi Slovenac Dončić je ove sezone blizu prosječnog tripl-dabl skora i prvi je strijelac NBA lige. Bilježi čak 34,3 poena, 9,8 asistencija i devet skokova po meču. Još sedam mečeva mu je potrebno da odigra, da obezbijedi potrebnu kvotu da uđe u konkurenciju za MVP izbor.

Sa druge strane, Jokić ima 25,9 poena, 12,2 skokova i 9,1 asistencija po meču. Ipak, ima mnogo bolji procenat šuta, a njegov tim trenutno je drugi u Zapadnoj konferenciji – a Dončićev tek na osmom mjestu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve