Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

Dobromir Karamarinov izabran za predsjednika, priznanje za ASCG

Predsjednik Evropske atletske federacije Dobromir Karamarinov priredio je svečani prijem za delegate zemalja učesnica Kongresa. Tim povodom Atletskom savezu Crne Gore uručeno je Specijalni priznanje povodom jubileja 75 godina postojanja i doprinosa razvoju atletskog sporta u Crnoj Gori. Priznanje je primio predsjednik ASCG Milorad Vuletić, koji je tom prilikom istakao zahvalnost

U Beogradu je održan 28. Kongres Evropske atletske federacije koji je bio izbornog karaktera, a na kojem su učestvovali delegati iz 49 atletskih federacija.

Dobromir Karamarinov dosadašnji predsjednik Evropske atletske federacije, ponovo je izabran za predsjednika Evropske atletske federacije sa 28 glasova ,dok je njegov protivkandidat Libor Varhanik iz Češke dobio 21 glas. Za potpredsjednike izabrani su Žan Gracija (Francuska), Čeri Aleksandra iz Velike Britanije i Karin Grut Movin iz Švedske.

Kongresu Evropske atletske federacije u Beogradu prisustvo je predsjednik Svjetske atletske federacije Sebastijan Koe, a ispred Atletskog saveza Crne Gore delegati na Kongresu su predsjednik Milorad Vuletić i generalni sekretar Milan Madžgalj. Tokom kongresa usvojeni su izvještaji o radu za prethodni ciklus kao i planovi i programi za naredni period i mnogobrojni izvještaj komisija ,organa i tijela Evropske atletske federacije. Da bi se osigurala rodna ravnoteža, po prvi put ikada postojao je ustavni uslov da po dva predstavnika svakog pola budu izabrana na kombinovane pozicije predsjednika Evropske atletike i potpredjednika.Shodno tome, prvi put u 53-godišnjoj istoriji evropske atletike, dvije žene su potpredsjednice.Prilikom boravka na kongresu delegacija ASCG imala je više interesatnih i važnih susteta sa predstavnicima Evropske i Balkanske federacije.

Predsjednik Evropske atletske federacije Dobromir Karamarinov priredio je svečani prijem za delegate zemalja učesnica Kongresa. Tim povodom Atletskom savezu Crne Gore uručeno je Specijalni priznanje povodom jubileja 75 godina postojanja i doprinosa razvoju atletskog sporta u Crnoj Gori. Priznanje je primio predsjednik ASCG Milorad Vuletić, koji je tom prilikom istakao zahvalnost.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve