Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Đoković već tradicionalno u finalu Vimbldona

Đoković će u nedjelju igrati svoje deveto vimbldonsko finale, a u prethodnih osam samo je jednom izgubio, od Britanca Endija Mareja 2013. godine.

Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona nakon što je danas u polufinalu očekivano pobijedio Italijana Janika Sinara.

Srpski teniser je do pobjede doša lako i ubjedljivo, a italijanski teniser je snažniji otpor pružio samo u trćem setu u kojem se igrao taj brejk, ali je Đoković ponovo 13. gem riješio u svoju korist za maksimalnu pobjedo od 3:0 – 6:3, 6:4, 7:6 (4).

Đoković će u nedjelju igrati svoje deveto vimbldonsko finale, a u prethodnih osam samo je jednom izgubio, od Britanca Endija Mareja 2013. godine.

Očekivalo se znatno neizvjesnije polufinale, pogotovo što je prošle godine Siner u četvrtfinalu vodio protiv Đokovića sa 2:0 u setovima, ali ovog puta od drame nije bilo ništa.

Đoković je već na startu prvog seta poveo sa 3:0, napravivši brejk u drugom gemu meča, i stečenu prednost sčuvao do kraja seta koji je trajao 55 minuta.

Siner je u prvom gemu imao brejk loptu, ali je nije realizovao, Đoković se izvukao i potom preuzeo konce igre u svoje ruke.

I u drugom setu Đoković je brzo stekao prednost. Nakon početnih 1:1, srpski teniser stiže do tri brejk lopte, koristi treću i pravi brejk za 2:1, a ubrzo je bilo 3:1 što je bilo dovoljno da mirno privede set kraju.

Imao je Đoković i u trećem gemu trećeg seta 0:40, ali se Siner ovog puta izvukao, tako da brejkova nije bilo.

Siner je u 13.gemu prvi napravio mini brejk, ali je Đoković nakon toga ponovo bio mirniji i bolji od rivala i sedmi put na Vimldonu ove setone taj brejk riješio u svoju korist za konačnih 3:0.

Đoković u nedjelju igra svoje devete finale Vimbldona, za osmu titulu na terenima Ol Ingland kluba kojom bi se izjednačio sa Švajcarcem Rodežrom Federerom koji ima osam titula na vimbldonskoj travi.

Srpskom teniseru je ovo 34. pobjeda na Vimbldnonu u nizu, a za poraz na Centralnom terenu Vimbldona ne zna od 2013. godine kada je izgubio finale već pomenuto od Mareja.

Đoković trenutno ima ukupno 354 pobjeda na Grend slem turnirima, a rekorder je Federer sa 369.

Protivnik Đokovića u finalu biće bolji iz duela između Španca Karlosa Alkaraza i Rusa Danila Medvedeva, koji će uskoro da izađu na teren.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve