Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

Đoković se mučio protiv debitanta na masters turnirima, ali prošao u treće kolo

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je teže od očekivanog pobijedio 198. tenisera svijeta Rusa Ivana Gahova sa 76 (5) i plasirao se u treću rundu Mastersa u Monte Karlu.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je teže od očekivanog pobijedio 198. tenisera svijeta Rusa Ivana Gahova sa 7:6 (5) i plasirao se u treću rundu Mastersa u Monte Karlu.

Đoković je nakon velike borbe i mnogo muke, poslije sat i devet minuta igre riješio prvi set u svoju korist, a u prvom gemu drugog seta se naglas na terenu upitao kako baš svi anonimni teniseri proigraju baš protiv njega?

Gahov je tokom cijelog meča igrao veoma dobro i imao seriju briljantnih poteza, pa je čak i prvi napravio brejk u prvom setu kada je poveo da 4:3, ali je Đoković već u narednom gemu uzvratio i izjednačio na 4:4.

Iako je tek 198. igrač na ATP listi, Gahov nije teniski mladi igrač, pošto već ima 26 godina, ali je prije Đokovića na ATP turu odigrao samo dva meča – na turniru iz kategorije 500 prošle godine u Austriji i u prvom kolu Mastersa u Monte Karlu…

Meč je definitivno prelomljen u petom genu drugog seta kada je Đoković stigao do brejk lopte, a Gahov pod pritiskom napravio duplu servis grešku i srpskom teniseru poklonio prednost od 3:2.

Nakon tog brejka do kraja meča sve je isšlo kao po loju, srpski teniser je nanizao još tri gema i pobijedio sa ubjedljivih 7:6, 6:2, poslije sat i 47 minuta igre.

U trećem kolu turnira kojeg je osvajao dva puta u karijeri, Đokoić će igrti u četvrtak protiv boljeg iz italijanskog duela Luka Nardi – Muzeti.

“Igrao sam ružan tenis danas, ali sam pobijedio. Bilo je to za očekivati jer sam imao pauzu koju nisam želio, a bilo je i vjetra koji je smetao. Za mene su ovdje uvijek najteži prvi i drugi meč, lopta malo drugačije odskače i to mi je pravilo malo probleme, ali očekujem kako turnir odmiče da ću igrati sve bolje”, kazao je nakon pobjede Đoković.

Drugi srpski teniser Miomir Kecmanović eliminisan je danas od Italijana Lorenca Muzetija sa 7:6 (1), 6:0, iako je u knževinu stigao poslije uspješnog nastupa u Estorilu, gdje je stigao do finala.

Do taj breka u prvom setu činilo se da je Kecmanović bolji i da će baš on osvojiti uvodni set, ali je potpuno potonuo u 13.gemu i više se nije vratio u meč, pa je Muzeti lako i drugi set riješio u svoju korist.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve