Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković: Godina kao na iglama

Završava 2022. na petom mjestu ATP liste

Novak Đoković (35) je nakon osvajanja ATP finala u Torinu govorio o za njega specifičnoj sezoni, koju završava na petom mjestu planetarne ATP liste.

Zbog odbijanja da se vakciniše protiv korona virusa nije mogao da nastupa na Australijan openu i US openu, na brojnim američkim i kanadskim turnirima… Takođe, poeni za osvojeni Vimbldon nijesu mu se računali za ATP listu, zbog odluke čelnika londonskog turnira da ne dozvole učešće ruskim i bjeloruskim takmičarima.

– Već mnogo puta sam javno govorio da je ovo bila strašno čudna sezona za mene i prelijepo je što je završila na ovakav način. Ljepše nije mogla da se završi. Isto tako osjećam veliko olakšanje nakon svega, jedva čekam nekoliko sedmica odmora. Cijela ova godina se može opisati kao da sam bio ,,na iglama“. Čekao sam gdje mogu das igram, gdje mi ne dozvoljavaju i to je uticalo na moju mirnoću, a pojačavalo nervozu. Ali, ovakav kraj je sve uljepšao – rekao je Đoković.

ATP finale je osvojio šesti put u karijeri i tako dostigao rekord Rodžera Federera. Takođe je postao rekorder kao najstariji pobjednik ovog takmičenja. Trijumfovao je u svih pet mečeva na turniru, a osvojio je prvu titulu na ATP finalu od 2015. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
21.11.2022-10:17 10:17

Znači smjeli ste da objavite i vijest za jednog SRBINA !!!! Ako, i treba !