Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

Dečić eliminisan iz Evrope: Igrači kao da nisu vjerovali da mogu da prođu dalje

Dečić u novu sezonu CFL ulazi kao ozbiljan kandidat za trofeje. Osim što su ostali Božović, Bećiraj, Vucaj, Pešukić, Nikolić, stigla su pojačanja – Ćuković i Ivanović prije svih iz Budućnosti

Baš kao i prošlog ljeta, Dečić je na prvoj stepenici završio evropsku misiju. Dva meča u Podgorici protiv Dinamo Minska i ukupnih 3:2 za Bjeloruse označili su kraj snova za Tuzane, koji sada umjesto u Hapoelu, sa najvećim ambicijama čekaju početak sezone na domaćoj sceni.

Trener Dečića Vladimir Janković priznaje da njegova ekipa u prvom poluvremenu meča protiv Dinamo Minska nije bila na željenom nivou, što je vjerovatno i najviše uticalo na to da se crnogorski predstavnik spotakne već na prvoj prepreci u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

– Vjerovatno su igrači stavili veliko breme na sebe, kao da nijesu vjerovali da mogu. Drugi razlog ne vidim. Nikakav imperativ nijesmo stavili pred njih. Vjerovatno su značaj utakmice i publika stvorili pritisak. Nijesmo bili drčni, nijesmo imali samopouzdanje, nijesmo imali mirnoću sa loptom. Očigledno da igrači nijesu prelomili da mogu da igraju ravnopravno sa njima, sami su se stavili u podređen položaj. Nijesmo mogli da sastavimo tri dodavanja. Noge su se vezale iz respekta prema važnosti meča, prema veličini rivala – kazao je trener Dečića Vladimir Janković.

Ipak, Tuzani su u nastavku meča dominirali, imali šanse, ne i sreće da preokrenu rezultat.

– U prvom dijelu smo izgledali jako loše, u drugom, nakon razgovora u svlačionici, došli do ravnoteže u igri. U tom periodu nijesmo imali sreće da preokrenemo. Takođe, primili smo i dva gola iz prekida, možda nam je falilo i malo komunikacije – prisjetio se Janković.

Dečić u novu sezonu CFL ulazi kao ozbiljan kandidat za trofeje. Osim što su ostali Božović, Bećiraj, Vucaj, Pešukić, Nikolić, stigla su pojačanja – Ćuković i Ivanović prije svih iz Budućnosti.

– Pojačani smo, jači i iskusniji nego prošle sezone. Imamo ciljeve iz meča u meč. Kruže priče da smo kandidati za velike stvari, a ja vjerujem u moju ekipu, vjerujem da ćemo igrati kvalitetno, kao protiv Dinama u drugom poluvremenu revanša i u prvom meču. Imamo najviše ambicije, ali idemo iz utakmice u utakmicu – zaključio je Janković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve