Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Danil Medvedev pobjednik Masters turnira u Majamiju

Rus Danil Medvedev pobjednik je Masters turnira u Majamiju, pošto je večeras u finalu pobijedio Italijana Janika Sinera sa 7:5, 6:2 i tako stigao do četvrtog mjesta na ATP listi. Medvedev je u finalu koje je trajalo svega sat i 30 minuta počistio sa terena Sinera, koji je preksinoć u polufinalu detromizovao Španca Karlosa Alkaraza.

Rus Danil Medvedev pobjednik je Masters turnira u Majamiju, pošto je večeras u finalu savladao Italijana Janika Sinera sa 7:5, 6:3 i tako stigao do četvrtog mjesta na ATP listi. Medvedev je u finalu koje je trajalo svega sat i 34 minuta počistio sa terena Sinera, koji je preksinoć u polufinalu detromizovao Španca Karlosa Alkaraza.

Medvedev je odigrao skoro savršen meč u finalu i nakon što je u finišu prvog seta napravio brejk i riješio taj dio igre u svoju korist potpuno dominirao u drugom setu i osvojio trofej.

Poslije trijumfa Medvedeva u finalu Mastersa u Majamiju, i eliminacije Alkaraza u polufinalu turnira na kojem je branio titulu, srpski teniser Novak Đoković se ponovo od sjutra vraća na prvo mjesto ATP liste, dok će Španac skliznuti za poziciju niže. Đoković sjutra počinje svoju 381. nedjelju na prvom mjestu ATP liste, dok je raniji rekord držao Švajcarac Rodžer Federer koji je broj 1 bio 310 nedjelja.

Medvedev je trijumfom u Majamiju zaradio 1.000 poena, odnosno povećao svoj bodovni konto za 820 ATP poena, i od sjutra će biti na četvrtom mjestu, dok je treća pozicija rezervisana za Grka Stefanosa Cicipasa.

Finalista Mastersa u Majamiju, Siner napredovaće od ponedjeljka na ATP listi ta dvije pozicije i biće na devetom mjestu sa ukupno 3345 bodova. Najveći rival Novaka Đokovića u borbi za zvanje GOAT (najbolji svih vremena) Španac Rafael Nadal nije igrao ni u Majamiju i od sjutraće na ATP listi pasti za još jednu poziciju i biti 14. reket svijeta.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve