Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

ČUDA SE DOGAĐAJU: Njemačka u finalu protiv Srbije

Njemačka je senzacionalno u finalu pobijedila favorizovanu reprezentaciju SAD sa 113:111 (33:31, 26:29, 35:24, 19:27) i prvi put u istoriji se plasirala u finale Svjetskog prvenstva.

U finalu Svjetskog prvenstva u Manili igraće selekcije Njemačke i Srbije, a obje ove reprezentacije sa selektorske klupe tokom karijere izuzetno uspješno vodio je Svetislav Kari Pešić, koji će ovog puta biti na klupi Srbije.

Njemačka je senzacionalno u finalu pobijedila favorizovanu reprezentaciju SAD sa 113:111 (33:31, 26:29, 35:24, 19:27) i prvi put u istoriji se plasirala u finale Svjetskog prvenstva.

Mnogi su u finalu očekivali meč SAD – Kanada, ali od toga neće biti ništa, pošto će ove dvije selekcije morati u borbu za treće mjesto i bronzanu medalju.

Njemačka je na isteku prvog minuta treće četvrtine preuzela vođstvo trojkom Vagnera (64:62) i od tog trenutka stečenu prednost nije ispuštala. Selkekcija SAD je uspjela samo da izjednači još jednom (64:64) i do kraja bila u konstantnom minusu .

Sjedinjene Američke Države, Mundobasket 2023

Njemačka je imala nekoliko izuzetno raspoloženih košarkaša, a najefikasniji su bili Andreas Obst, koji je ubacio 24 poena i imao šet asistencija, potom Danijel Tis sa 21 poenom, sedam skokova, dvije asisetncije i jednom blokadom, Franc Vagner sa 22 poena, i Denis Šreder koji je ubacio 17 poena, imao devet kokova i po dvije asistencije i ukradene lopte.

U timu SAD najefikasniji bio je Entoni Edvards koji je poistigao 23 poena i imao osam skokova i tri asistencije. Ostin Rivs je ubacio 21 poen, a Majkal Bridžs 17 poena.

Osporavani Svetislav Pešić doveo je Srbiju do finala Svjetskog prvenstva u kojem će njegva selekcija igrati protiv Njemačke sa kojom je 1993. godine bio senzacionalni šampion Evrope.

Pešić je sa Srbijom SR Jugoslavijom 2001. godine bio prvak Evrope, potom je godinu kasnije u Indijanapolisu sa SR Jugoslavijom postao prvak svijeta. Jugoslavija je tada u četvrtfinalu bez medalje ostavila selekciju SAD, a potom u finalu pobijedila Litvaniju.

Finale Svjetskog prvenstva Srbija – Njemačka igra se u nedjelju sa početkom u 14.40 časova po našem vremenu, a utakmica za treće mjesto SAD – Kanada istog dana od 10.30.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve