Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Crvenoj zvezdi dupla kruna da usreći predsjednika Srbije

Dvostruki strijelac za Crvenu zvezdu večeras u Beogradu bio je Aleksandar Pešić, dok je jedini gol za Čukarički postigao Marko Docić.

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su večeras u Beogradu u finalu Kupa Srbije na svom stadionu ekipu Čukaričkog sa 2:1 i osvojili duplu krunu u sezoni 2022/23.

Dvostruki strijelac za Crvenu zvezdu večeras u Beogradu bio je Aleksandar Pešić, dok je jedini gol za Čukarički postigao Marko Docić.

Na taj način fudbaleri Crvene zvezde i Čukaričkog usrećili su predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pred veliki “pir” sjutra na ulicama Beograda.

Utisak je da su večeras na stadionu “Rajko Mitić” bili svi ushićeni, fudbaleri Crvene zvezde zbog predjednikove sreće i duple krune, ali i igrači Čukaričkog koji su se potrudili da svojim prisustvom doprinesu opštenarodnom veselju kakvo građani Beograda nijesu vidjeli nikad, a imaće priliku da svi zajedno prisustvuju sjutra.

Ispunio je Čukarički sve zahtjeve Crvene zvezde i, naravno predsjednika, da igra bez trojice fudbalera, koji su ranije bili članovi pobjednika kupa, da se finale igra na njenom stadionu, i da se mezimica nacije proveseli pred ove teške dane koje nakon sjurašnjeg “pira” očekuje srpski režim.

Možda Zvezdan Terzić još uvijek nije naučio da uplaćuje tikete u kladionicu, ali i zašto bi kada se to može elektronskim putem, pa je i prelaz iz 2-1 bio zanimljiv izazov.

A poveo je Čukarički golom u prvom poluvremenu direktno iz kornera, baš kao što je to prije skoro 40 godina uradio Blaž Slišković protiv istog rivala u finalu Kupa.

Naime, Marko Docić je direktno iz ugla šutirao u gol Milana Borjana, koji je smješno intervenisao, pao na stražnicu, a lopta završila u mreži za 0:1 u 21. minutu utakmice.

Gol postignut na vrijeme da fudbaleri Crvene zvezde imaju dosta vremena za preokret i pobjedu protiv kluba koji je još u vrijeme SFRJ bio Zvezdina filijala.

Do poluvremena nije bilo golova, ostalo je 0:1, i još 45 minuta “straha i nade” da će predsjednik na kraju finala Kupa i pred sjutrašnji pir biti ushićen.

I Crvena zvezda je u 61. minutu postigla gol nakon kornera, ali sa suprotne strane. Bilo je čak degutantno koliko su se fudbaleri Čukaričkog nakon kornera i centaršuta Azarova potrudili da ne ometaju Pešića da loptu glavom spusti u mrežu.

Konačan rezultat postavio je Pešić nakon dodavanja nekadašnjeg reprezentativca Crne Gore Mirka Ivanića u 76.minutu. Odbrana Čukaričkog nije ni pokušala bolje da interveniše, čak se i golman Belić lijepo “otvorio”.

Predsjednik Srbije mnogo voli poređenja sa doživotnim predsjednikom SFRJ Josipom Brozom Titom, pa sasvim sigurno nije slučajno izabran četvrtak, a ne srijeda, i Dan mladosti za finale Kupa Srbije.

Nije bilo sleta na stadionima kao nekad, širom Jugoslavije, odnosno Srbije, ali slavlja će svakako biti.

A šta će biti nakon sjutrašnjeg dolaska fudbalera Crvene zvezde na Vučićev pir u Beogradu pokazaće naredni dani i mjeseci.

Bilo kako bilo, ostaće upamćena sezona po potpuno nevjerovatnom završetku i smjeni trofejnog trenera Miloša Milojevića, koji je bez poraza u Srbiji osvojio duplu krunu, a smjenjen je nekoliko kola prije kraja.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
26.05.2023-03:51 03:51

Kakva paranoja, strah i opsednutost Vučićem kada ga spominjete i u sportskoj rubrici.