Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Crvena zvezda platila poreski dug državi novcem od UEFA koji još nije zaradila

Vjerovali ili ne, FK Crvena zvezda platio je poreski dug prema državi Srbiji tako što je novoosnovanoj firmi UNION COOPS DOO BEOGRAD - STARI GRAD, koja postoji tek dvije godine, založio svoje prihode od rezultata u evropskim i domaćim klupskim takmičenjima u budućnosti i na taj način od pomenutog privrednog giganta dobila zajam od 10 miliona eura.

Vjerovali ili ne, FK Crvena zvezda “platio” je poreski dug prema državi Srbiji tako što je novoosnovanoj firmi UNION COOPS DOO BEOGRAD – STARI GRAD, koja postoji tek dvije godine, založio svoje prihode od rezultata u evropskim i domaćim klupskim takmičenjima u budućnosti i na taj način od pomenutog privrednog giganta dobila zajam od 10 miliona eura.

Prije osam dana generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izašao je slavodobitno pred “zvezdašku javnost” i saopštio da je klub iz Ljutice Bogdana potpuno izmirio poreski dug od 13 miliona eura prema državi i na taj način pokazao patriotizam.

Terzić je obradovao srpsku sportsku, pogotovo zvezdašku javnost da je dug od 13 miliona eura plaćen na osnovu osnovu ostvarenih rezultata i bonusa u takmičenjima pod okriljem UEFA, što je kod mnogih odmah izazvalo sumnju, jer isti taj novac u martu nisu dobili i drugi klubovi iz regiona, odnosno Partizan, koji je proljeće igrao u Evropi  ili Dinamo iz Zagreba.

“Sa ponosom možemo da obavjestimo javnost da je Fudbalski klub Crvena zvezda izmirio sve dospjele finansijske obaveze prema svojoj državi. Krajem decembra 2022. godine uplatili smo pet miliona eura poreskih obaveza, a danas još osam miliona eura. Dakle, ukupno je u ovoj sezoni u budžet Republike Srbije uplaćeno 13 miliona eura ili 1,5 milijardi dinara. Sve ove obaveze smo isplatili iz svojih redovnih prihoda koje smo ostvarili kroz UEFA bonuse zbog uspjeha u evropskim takmičenjima. Podsjetimo, jedan dio duga je poticao još iz vremena prethodnih rukovodstava, a drugi dio zbog poremećaja tržišta usljed pandemije koronavirusa”, kaže se u saopštenju Zvezdana Terzića.

Dakle, Terzić je još jednom obamnuo svekoliku srpsku i zvezdašku javnost saopštenjem da je dug “plaćen iz svojih redovnih prihoda koje smo ostvarili kroz UEFA bonuse zbog uspjeha u evropskim takmičenjima”, pošto to na osnovu podataka nije tačno, već je FK Crvena zvezda založila firmi UNION COOPS DOO BEOGRAD – STARI GRAD novac koji još nije ni zaradila što je novi veoma sumnjiv posao generalnog direktora i države Srbije.

“Hvala našoj državi što je imala razumjevanja za naša kašnjenja u plaćanju poreskih obaveza u prethodnom periodu i omogućila nam da kroz zakonski reprogram odložimo plaćanja naših obaveza. Svjesni smo da je plaćanje poreza svojoj državi najveći dokaz patriotizma i zato smo ponosni što kao odgovorni ljudi i na ovaj način izvršavamo svoje obaveze”, stoji u saopštenu, a na kraju se dodaje:

“FK Crvena zvezda je uspješna i odgovorna organizacija koja 85 odsto svojih prihoda ostvaruje iz inostranstva i shodno zakonskim propisima uplaćuje novac u budžet republike Srbije. Kao sportski ambasadori Srbije ponosni smo što ćemo sedmu godinu za redom predstavljati našu zemlju u evropskim takmičenjima, od čega treći put u UEFA Ligi šampiona”.

Crvena zvezda je kao ”patriotski” klub prošle godine kupila od njemačkog Bajerna Nemanju Motiku za 2,5 miliona eura, iako je visina tog transfera u srpskim medijima predtsvljen kao posao od 1,5 miliona eura. Patriotski, nema što.

Inače pomenuti srpski privredni gigant UNION COOPS DOO BEOGRAD – STARI GRAD osnovan je 15.marta 2021. godine i bavi se trgovinom na veliko žitom, sjemenjem, sirovim duvanom i hranom za životinje.

S.R.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve