Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Crvena zvezda odnosi bodove iz Zadra

Crvena zvezda je upisala šestu pobedu u ABA ligi, a nakon neizvjesnog prvog poluvremena u trećoj četvrtini je podigla nivo igre  i zasluženo slavila sa 81:74.

Košarkaši Crvene zvezde opravdali su ulogu favorita u meču 7. kola Admiralbet ABA lige protiv domaćeg Zadra i pobijedili u dvorani “Krešimir Ćosić”.

Incidenata na utakmici nije bilo, ali se na tribinama pojavila hrvatska zastava sa šahovnicom kojoj je početno polje bijelo kao kod nekadašnje NDH.

Crvena zvezda je upisala šestu pobedu u ABA ligi, a nakon neizvjesnog prvog poluvremena u trećoj četvrtini je podigla nivo igre  i zasluženo slavila sa 81:74.

Najbolji u ekipi Crvene zvezde bio je Rokas Giedraitis sa 19 poena (11 u prvoj četvrtini). Litvanac je ubacio tri trojke iz šest pokušaja, a jednu više postigao je Jago Doš Santoš, koji je sve poene dao van linije 6,75 (4/6).

U ekipi Zadra se očekivano izdvojio Luka Božić sa dabl-dablom od 18 poena i 10 skokova. Zabilježio je i pet asistencija za indeks korisnosti 29. On je postao i drugi najbolji strelac ove hrvatske ekipe u istoriji ABA lige sa 1.336 poena, tako što je prestigao Džubija Džonsona (1.332), dok mu i dalje ozbiljno bježi Todor Gečevski (1.818). Ispratili su ga Dario Drežnjak i bivši junior Zvezde Arijan Lakić sa po 12 poena.

Uvertira u današnji meč bio je napad navijača Zadra na “delegaciju” Crvene zvezde koju su beogradski mediji i Nebojša Čović izdigli na nivo državnog udara.

Hrvatska policija je već pronašla i uhapsila počinioce, a Čović je prijetio čak i neigranjem utakmice u Zadru ukoliko u dvorani “Krešimir Ćosić” bude bilo publike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve