Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorski stručnjaci među odabranima: Bošković i Kašćelan dobili FIBA sertifikat

Ovaj prestižni trenerski sertifikat dobija se kroz pohađanje trenerskih klinika u razdoblju od tri godine, koje se odvijaju tokom takmičenja mlađih reprezentativnih selekcija pod okriljem FIBA

Crnogorski košarkaški treneri Goran Bošković i Zoran Kašćelan našli su se među odbranima. Doskorašnji trener košarkašica Budućnosti i novi kormilar Lovćena od prije dva dana posjeduju specijalni sertifikat, odnosno FECC (FIBA Europe Coaching Certificate).

Foto: Ukrinform.net

Ovaj prestižni trenerski sertifikat dobija se kroz pohađanje trenerskih klinika u razdoblju od tri godine, koje se odvijaju tokom takmičenja mlađih reprezentativnih selekcija pod okriljem FIBA.

Bošković i Kašćelan, nakon brojnih seminarskih radova, analize i skautinga nedavno su u Tel Avivu prisustvovali posljednjem seminaru trogodišnjeg ciklusa, koji su naši treneri započeli 2017. godine.

Tokom Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina, Bošković i Kašćelan, kao jedini treneri iz Crne Gore bili su na ovom seminaru, gdje su predavači na FECC klinici bila poznata imena kao što su između ostalih Svetislav Pešić, Igor Kokoškov i Pablo Laso.

Bošković i Kašćelan su u Tel Avivu imali priliku da slušaju lekcije velikih košarkaških znalaca, da prisustvuju utakmicama prvenstva Evrope i učestvuju u diskusijama i radionicama pod nadzorom FECC projektne grupe, koja ne uključuje samo košarkaške trenere, već i stručnjake iz oblasti fizičke pripreme, ishrane, suđenja, antidopinga, prevencije povreda, psihologije, pedagogije i didaktike…

Na kraju posljednje klinike, bivši trener košarkašica Budućnosti i novi kormilar muške ekipe Lovćena su uspješno odradili završne ispite, koji obuhvataju pisani i usmeni ispit i demonstraciju na terenu, postavši tako sertifikovani FIBA treneri.

Inače, FECC sertifikat od ranije posjeduje od crnogorskih stručnjaka samo još Igor Jovović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve