Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorske odbojkašice na dobrom putu

Izabranice Milorada Krunića su uspješno odigrale prvi meč na domaćem terenu, pošto su sa 3:0 (25:19, 25:9, 25:16) pobijedile Gruziju.

U grupi B, odbojkašice Crne Gore imaju učinak od dvije pobjede i jednog poraza, što ih drži na željenoj poziciji kada je plasman na fajnl-for Srebrne lige u pitanju.

Nakon što su imale polovičan bilans na dvostrukom gostovanju (pobjeda protiv Farskih Ostvra sa 3:0 i poraz od Portugala sa 3:1), izabranice Milorada Krunića su uspješno odigrale i prvi meč na domaćem terenu, pošto su sa 3:0 (25:19, 25:9, 25:16) porazile Gruziju.

“Čestitam ekipi na pobjedi. Poslije tog malog grča u prvom setu, koji smo iskreno i očekivali da nas prati cijelu utakmicu, s obzirom na to da nismo dugo igrali u Podgorici. Na fin odaziv publike i podršku sa tribina imali smo taj mali grč, ali smo ga prevazišli krajem prvog seta. Drugi i treći set odigrali smo pod kontrolom, ispunili smo primarni cilj, a to je tri boda, pobjeda od 3:0”, kazao je selektor Crne Gore Milorad Krunić.

Crna Gora je meč sa Gruzijom riješila u svoju korist za 65 minuta efektivne igre, Gruzija nijednom nije ugrozila pobjedu domaćina, pa je Krunić na teren mogao da pošalje 12 od 14 igračica a da to ne utiče na konačan rezultat.

“Za razliku od Portugala, gdje smo mnogo griješile u elementu servisa, protiv Gruzije to nije bio slučaj. Stvarno smo igrale na maksimalnom nivou, sa vrlo malo grešaka, veoma skoncentrisani, što je pokazao rezultat. Nastavljamo dalje, pripremamo se za sljedeću utakmicu protiv Gruzije i nadamo se da će biti isto kao u prvom meču”, zadovoljna je bila Saška Đurović, srednja blokerka naše selekcije, koja je protiv Gruzije upisala 10 poena.

Crna Gora se okreće drugom meču protiv Gruzije, 10. juna u Tbilisiju.

“Mislim da smo na dobro putu i nadam da ćemo sa tri boda iz Gruzije potvrditi to sigurno drugo mjesto i, ukoliko nam se poklope rezultati iz druge grupe, da ćemo možda već za sedam dana obezbijediti fajnl-for. A onda ćemo pokušati da napadnemo Portugal u Herceg Novom, da sa jednim dobrim, jakim i iskusnim rivalom onako odmjerimo snage pred fajnl-for”, dodao je Krunić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve