Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Crnogorska sportska akademija organizuje konferenciju u Cavtatu

Najprestižniji naučni skup kada su u pitanju sportske nauke ne samo u Jugoistočnoj Evropi održaće se od 20. – 23. aprila 2023. godine u Cavtatu, pored povijesnog grada Dubrovnika u U organizaciji Crnogorske sportske akademija iz Podgorice

Najprestižniji naučni skup kada su u pitanju sportske nauke ne samo u Jugoistočnoj Evropi održaće se od 20. – 23. aprila 2023. godine u Cavtatu, pored povijesnog grada Dubrovnika u U organizaciji Crnogorske sportske akademija iz Podgorice.

Ovo je dvadeseti jubilarni put u suorganizaciji sa Kineziloškim fakultetom Sveučilišta iz Splita , a partneri ove najprestižnije naučne konferencije su Fakultet sporta iz Ljubljane i Kineziološki fakultet iz Zagreba , ističe prof. dr Duško Bjelica predsjednik Crnogorske sportske akademije i predsjednik ove naučne konferencije.

Bjelica ističe da se ovaj naučni skup nalazi na programu Evropskog koledža sportskih nauka za 2023.godinu. Takođe, konferenciji će poseban pečat dati i FIEPS Evrope koji ove godine slavi stotinu godina od svog osnivanja 1923.godine u Briselu.

Prijavljeno preko 359 učesnika iz 29 zemljalja sa pet kontinenata koji potpisuju ukupno 141 naučnih i stručnih radova iz oblasti sportskih nauka.

Plenarni predavači su : prof. Dr Robert C. Schneider iz Odjela za kineziologiju, sportske studije i fizičku edukaciju Fakulteta u Brockportu (Sjedinjene Američke Države), prof. dr. sc. Igor Jukić sa Kineziološkog fakulteta

Sveučilište u Zagrebu , Ingi Thor Einarsson sa Univerziteta u Reykjaviku (Island), dr Šime Veršić sa Kineziološki fakulteta Sveučilište u Splitu koji radi i u HNK Hajduk , zatim prof. primarius.

Anamarija Jurčev Savićević iz Instituta za javno zdravstvo Splita i Dalmacije i Odjela za epidemiologiju i respiratorne infekcije Hrvatske, prof. dr Gregor Jurak sa Fakulteta za sport Univerziteta u Ljubljani, prof.dr Nevenka Maras sa Učiteljskog fakulteta Sveučilišta iz Zagreba kao i prof. dr Johanes Karl sa Univerziteta u Nimburgu (Njemačka).

Konferencija će imati i regionalnu doktorsku školu na kojoj će učešće uzeti 42 studenta doktorskih studija sa univerziteta iz zemalja EU , zatim radni sastanak uredničkih timova najznačajnih regionalnih naučnih časopisa iz oblasti sportskih nauka kao i nekolika work šopa iz pojedinih sportova i sportskih disciplina.

Svi abstrakti odobrenih radova biće objavljeni u časopisu Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine koji se nalazi u najprestižnijoj svjetskoj citatnoj bazi WOS , a cijeli radovi u međunarodnom časopisu Sport Mont koji se nalazi u citatnoj bazi SCOPUS, dok će urednici ovih Crnogorskih časopisa biti aktivni predavači na regionalnoj doktorskoj školi i uredničkoj sesiji kaonferencije

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve